Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε γιατροί στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων «εκτός μάχης» λόγω Covid19

Γιάννενα
07 Nov 2020 / 11:23

Αρχικά βρέθηκε θετική μια ειδικευόμενη αναισθησιολόγος και μετά την ιχνηλάτηση τέθηκε σε καραντίνα ακόμα τρεις ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι κι ένας άλλος ειδικευόμενος γιατρός

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Πλήγμα σε μία από τις υποστελεχωμένες ειδικότητες –τους αναισθησιολόγους- δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τις τελευταίες ώρες θετική στον Covid-19 βρέθηκε ειδικευόμενη αναισθησιολόγος και μετά από εξονυχιστική ιχνηλάτηση που απαίτησε ο Διευθυντής της Αναισθησιολογικής Κλινικής τέθηκαν σε καραντίνα τρεις ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι κι ένας άλλος ειδικευόμενος.

Πέντε δηλαδή συνολικά γιατροί της Κλινικής.

Μιας Κλινικής όπου ο αριθμός με μόλις 13 ειδικευμένους όταν ο ελάχιστος αριθμός για τις τυπικές ανάγκες του Νοσοκομείου φτάνει στους 18!

Με δεδομένο ότι οι αναισθησιολόγοι είναι η μόνη ειδικότητα που μπορεί να στελεχώσει τις νέες κλίνες της ΜΕΘ Covid αντί των εντατικολόγων που δεν αρκούν, το πρόβλημα είναι ήδη σοβαρό.

Σημειώνεται ότι εντατικολόγοι δεν προβλέφθηκαν για την Ήπειρο στην προκήρυξη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2020.

Η παράλληλη λειτουργία χειρουργείων και νέων κλινών ΜΕΘ Covid προκαλούν ήδη πονοκέφαλο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου μέσα στο γενικότερα χάος αναδιοργάνωσης κλινικών και προσωπικού που μετασχηματίζει το Πανεπιστημιακό σε νοσοκομείο μιας νόσου.

Η περικοπή χειρουργείων κατά 80% προκειμένου να εξοικονομηθούν αναισθησιολόγοι για τις ΜΕΘ, ήδη έχει συνέπειες καθώς θα στερήσει χειρουργικές θεραπείες από πολλούς ασθενείς.

Τα κρούσματα μεταξύ του ιατρικού προσωπικού αλλά και του νοσηλευτικού καθιστούν για μία ακόμη φορά επιτακτική την ανάγκη προστασίας τους με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο και φυσικά εξίσου επιτακτική είναι η ενδελεχής ιχνηλάτηση ώστε να μην λείψει κανείς από την μάχη.

Αποδεικνύεται δε πως χωρίς νέες προσλήψεις και εφεδρείες προσωπικού κάθε σχεδιασμός μπορεί να μείνει μετέωρος και να ανατραπεί ολοκληρωτικά όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση όπου τίθενται εκτός μάχης πέντε γιατροί.


πηγή: Epiruspost.gr