Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Θα είμαστε στον αγώνα για ν΄ αποφύγουμε φαινόμενα ακραίας φτώχειας» (video-photos)

Διαμαρτυρία
02 Nov 2020 / 12:44

Στους δρόμους, για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό διεκδικώντας μεγαλύτερη στήριξη αυτών που πλήττονται από την υγειονομική-οικονομική κρίση του κορωνοϊού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ακόμα ένα συλλαλητήριο διοργάνωσε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού, το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, στην Κέρκυρα, προκειμένου να διεκδικήσει για μια ακόμα φορά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μετά το πλήγμα που αυτός δέχθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.





Τα μέλη του Συνδικάτου, αλλά και αντιπροσωπείες από άλλα εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν κάτω από το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας κι εν συνεχεία πραγματοποίησαν συμβολική πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη.





Οι βασικές διεκδικήσεις για τον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού είναι:

- Επέκταση του προγράμματος στήριξης των εποχιακά εργαζομένων και ένταξη σ' αυτό όσων εργαζομένων, άνεργων και αυτοαπασχολούμενων πλήττονται από την υγειονομική κρίση και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στήριξης τους.



- Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και ολόκληρου του λαού.



- Κατάργηση των αντεργατικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για περαιτέρω ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.












* Φωτογραφίες / video  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ