Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απελπιστικά τα ισπανικά στατιστικά του τουρισμού λόγω covid-19

κορονοϊός
02 Οκτωβρίου 2020 / 18:42

(CGTN Europe). Συνολικά, 15,7 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, περίπου 73% λιγότερα από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (ΙΝΕ).

- Ο Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ξεκίνησε ένα παγκόσμιο εργαστηριακό δίκτυο που επιτρέπει στους επιστήμονες και φαρμακοβιομηχανίες να συγκρίνουν και να αναλύουν πιθανά εμβόλια ώστε να επιταχύνουν την επιλογή των πιο αποτελεσματικών. Αρχικά θα υπάρχουν έξι εργαστήρια παγκοσμίως, με τρία από αυτά (στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες) στην Ευρώπη.

- Ο αριθμός των νέων μολύνσεων της Σλοβακίας αυξήθηκε κατά 797 τις τελευταίες 24 ώρες, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που καταγράφηκε από την έναρξη της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς χαρακτήρισε την κατάσταση "εξαιρετικά σοβαρή".

- Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, η Nicola Sturgeon, ζήτησε την παραίτηση της Margaret Ferrier, βουλευτή που πήρε τρένο από το Λονδίνο προς τη Σκωτία μετά από θετικό τεστ στον ιό, αποκαλώντας τις ενέργειές της "εντελώς απαράδεκτες".

- Κατά 9.412 αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες, το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο της χώρας από τις 23 Μαΐου, ανεβάζοντας το άθροισμα σε 1.194.643. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, κατά 186 σε 21.077.

- Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων H&M ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 250 από τα 5.000 καταστήματά της παγκοσμίως λόγω της οικονομικής επίπτωσης της πανδημίας.

- Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Equinor επιβεβαίωσε τα σχέδια να μειώσει το ερευνητικό της προσωπικό έως και 30% έως το 2023 λόγω της πτώσης στη ζήτηση πετρελαίου, που οφείλεται εν μέρει σε λιγότερα άτομα που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

- Η Γαλλία ενδέχεται να αναγκαστεί να θέσει την πρωτεύουσα της χώρας, σε "μέγιστη προειδοποίηση για ιούς" εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

- Η Σουηδία ανέφερε τις υψηλότερες καθημερινές μολύνσεις από τις 30 Ιουνίου, με 752 νέες περιπτώσεις να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες.

- Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσθέσει την Τουρκία και την Πολωνία στη λίστα καραντίνας από το Σάββατο, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.