Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτικό συμβούλιο μόνο για την Παιδεία ζητά ξανά η αντιπολίτευση στο Βορρά

Δημοτικό Συμβούλιο
31 Αυγούστου 2020 / 13:52

Η επιστολή με το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, έρχεται ως συνέχεια του αιτήματος που υποβλήθηκε στις 27 Αυγούστου, για συνεδρίαση αποκλειστικά με ένα θέμα και μάλιστα, στον προαύλιο χώρο του Σχολικού Κέντρου Θιναλίου με πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

ΑΧΑΡΑΒΗ.  Κοινή επιστολή, στην οποία επαναλαμβάνεται το αίτημα 19 δημοτικών συμβούλων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για σύγκληση του σώματος και συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την εκπαίδευση στα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας, απεστάλη σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, στον Δήμαρχο, Γιώργο Μαχειμάρη, όπως και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Η επιστολή με το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, η οποία έρχεται ως συνέχεια του αιτήματος που υποβλήθηκε στις 27 Αυγούστου, αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, κύριοι μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε,

όπως γνωρίζετε με την από 27/8 επιστολή μας σας ζητήσαμε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με αποκλειστικό θέμα «η εκπαίδευση στα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επίλυσης άμεσων προβλημάτων και γενικότερου προγραμματισμού».

Παράλληλα σας παρακαλέσαμε να φροντίσετε ώστε να προσκληθούν όλοι οι
σχετιζόμενοι φορείς (εκπρόσωπος γονέων, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δασκάλων, καθηγητών και καθαριστριών, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωπος μαθητών, διευθυντές εκπαίδευσης) και η συνεδρίαση να γίνει στον προαύλιο χώρο του Σχολικού Κέντρο Θιναλίου.

Ωστόσο εσείς ούτε αποκλειστική για την παιδεία συνεδρίαση δεν συγκαλέσατε (αφού εντάξατε στην ημερήσια διάταξη 12 θέματα), ούτε τους φορείς της παιδείας έχετε καλέσει και ούτε σε ανοιχτό χώρο προγραμματίζετε τη συνεδρίαση, πράγμα που δημιουργεί θέμα ασφάλειας, αλλά λειτουργεί και ως εμπόδιο στην επιθυμία να την παρακολουθήσουν πολίτες.

Παρακαλούμε εκ νέου να ανταποκριθείτε πλήρως στο αίτημα όπως σας τέθηκε από τους υπογράφοντες.

Οι συνθήκες και το θέμα απαιτούν υπευθυνότητα, σεβασμό απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και δημοκρατική ευαισθησία στη επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ασπιώτης Σπυρίδων
Βάρελης Σπυρίδων
Ρούσσινος Κώστας
Τρύφωνας Σωκράτης
Πουλιάσης Σταμάτιος
Μπάνος Βάρθης
Ρούσσινος Αλέξανδρος
Νικοπάσχος Δημήτριος
Κοντάλιπου Μαγδαληνή
Μαγουλάς Βασίλειος
Κούλας Βασίλης
Βλάχος Γεώργιος
Βάρελης Χαράλαμπος
Μουζακίτη Μαρία
Ανεμογιάννης Χρήστος
Σαούλος Ανδρέας
Γρηγορόπουλος Κώστας
Μπακόλα – Λιάσκου Μαριετίνα
Μαλάτου – Γουδέλη Ελευθερία