Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περισσότερα κρούσματα σε Γαλλία, Γερμανία & καραντίνες

κορονοϊός
27 Αυγούστου 2020 / 18:54

(CGTN Europe). Η Γαλλία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό καθημερινών νέων λοιμώξεων την Τετάρτη, με 5.429 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

- Ο αριθμός των νέων μολύνσεων της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1.507 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το συνολικό σύνολο σε 237.936. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, από πέντε σε 9.285.

- Η Γερμανία έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στην Ανδόρα και το Γιβραλτάρ λόγω των αυξανόμενων ποσοστών μολύνσεων στα δύο έθνη.

- Η Γερμανία θα μπορούσε να παρατείνει την απαγόρευση μεγάλων εκδηλώσεων έως το τέλος του έτους σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποζημιώσει τους κατοίκους χαμηλού εισοδήματος για αυτο-απομόνωση εάν εμφανίσουν συμπτώματα του ιού. Η κυβέρνηση θα πληρώσει 171,70 $ για την περίοδο απομόνωσης των 10 ημερών, ενώ άλλα μέλη του νοικοκυριού θα δικαιούνται 240,38 $.
 
- Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανέφερε δημόσιο έλλειμμα 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει το 17 φορές τον αριθμό που αναφέρθηκε κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

- Ο Επίτροπος εμπορίου της ΕΕ, Phil Hogan παραιτήθηκε αφού παραβίασε τις κατευθυντήριες γραμμές COVID-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ιρλανδία.

- Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ουγγαρίας, Gergely Gulyas, μπήκε σε περίοδο καραντίνας έως ότου πάρει αρνητικό τεστ, επειδή μετείχε σε ιδιωτική εκδήλωση το περασμένο Σάββατο όπου ένας άλλος επισκέπτης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.