Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβάλλει για ένα μήνα η MSC τις κρουαζιέρες

Κρουαζιέρα
25 Αυγούστου 2020 / 15:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έναν μήνα αργότερα θα προσεγγίσουν την Κέρκυρα τα πρώτα κρουαζιερόπλοια, μετά την πολύμηνη διακοπή τους λόγω πανδημίας.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία MSC γνωστοποιεί ότι αναβάλλει για τις 26 Σεπτεμβρίου τις κρουαζιέρες που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από 29 Αυγούστου.
Όπως εξηγεί η εταιρεία, μετά την πρόσφατη καθιέρωση πρόσθετων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό για κατοίκους της Ιταλίας που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα, η εταιρεία βλέπει ακυρώσεις και μείωση της ζήτησης, καθώς το δρομολόγιο του πλοίου περιλαμβάνει τρία ελληνικά λιμάνια (Κέρκυρα, Κατάκολο, Πειραιάς). Αυτό οδήγησε στην απόφαση να καθυστερήσει την επανεκκίνηση του πλοίου για τέσσερις εβδομάδες.

Η MSC Cruises πιστεύει ότι οι κρατήσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά τις επόμενες εβδομάδες. 
Οι επισκέπτες που επηρεάζονται από τις ακυρωμένες κρουαζιέρες είτε θα ταξιδέψουν σε μια άλλη κρουαζιέρα - ιδίως στο MSC Grandiosa, το οποίο ταξιδεύει επί του παρόντος στη Δυτική Μεσόγειο - ή θα λάβουν μια μελλοντική πίστωση κρουαζιέρας (FCC) όπου θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν ολόκληρο το ποσό που καταβλήθηκε σε μια μελλοντική κρουαζιέρα της επιλογής τους - σε οποιοδήποτε πλοίο, για οποιοδήποτε δρομολόγιο - έως το τέλος του 2021.
Το MSC Grandiosa προσφέρει επί του παρόντος επταήμερες κρουαζιέρες με επιβίβαση στα ιταλικά λιμάνια της Γένοβας, της Civitavecchia, της Νάπολης και του Παλέρμο και επιπλέον στη Valetta της Μάλτας.

Η αναβολή των "πιλοτικών" ταξιδιών της MSC πάντως δεν αίρει τις ενστάσεις του εμπορικού κόσμου για τη αποκαλούμενη «χειραγωγούμενη κρουαζιέρα». Η πλειονότητα των επαγγελματιών της Κέρκυρας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η εταιρεία, η οποία σκοπεύει να εφαρμόσει δικό της υγειονομικό πρωτόκολλο και να μην αφήνει τους πελάτες της να επισκεφθούν καμία επιχείρηση στην πόλη της Κέρκυρας.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.