Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλλο-βρετανικός «πόλεμος» για την καραντίνα του κορονοϊού

κορονοϊός
24 Αυγούστου 2020 / 17:53

CGTN Europe). Η ιταλική κυβέρνηση δεν εξετάζει ένα νέο lockdown για να επιβραδύνει την εξάπλωση των νέων κρουσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

- Η Γαλλία σημείωσε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων λοιμώξεων από τον Μάιο, αφού ανέφερε 4.897 περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

- Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας στο Παρίσι το απόγευμα της Κυριακής, αφού χιλιάδες οπαδοί του ποδοσφαίρου έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία μετά τον τελικό ποδοσφαιρικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ του Paris Saint Germain και της Γερμανικής Μπάγερν Μονάχου, από την οποία το Παρίσι έχασε 1-0.

- Οι γαλλικές αρχές θα ανταποδώσουν την απόφαση της Αγγλίας να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

- Η ιταλική κυβέρνηση δεν εξετάζει ένα νέο lockdown για να επιβραδύνει την εξάπλωση των νέων κρουσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

- Η βρετανική αλυσίδα pub JD Wetherspoon δήλωσε ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν απότομα σε σύγκριση με πέρυσι, παρά το επιδοτούμενο από την κυβέρνηση πρόγραμμα γευμάτων.

- Η Ρωσία ανέφερε 4.744 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό σε εθνικό επίπεδο σε 961.493. Οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης, κατά 65 σε 16,448.

- Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia της χώρας, η Ρωσία ενδέχεται να ανακοινώσει την επανάληψη ορισμένων πτήσεων προς Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Μάλτα και Ουγγαρία αργότερα αυτή την εβδομάδα.

- Η Γιούλια Τιμοσένκο, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από θετική δοκιμή για το COVID-19.

- Το ελληνικό νησί της Λέσβου προστέθηκε σε μια «αυξημένη» λίστα επαγρύπνησης COVID-19 μετά από μια πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων.

- Η Γερμανία ανακοίνωσε 711 νέες υποθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 233.575. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε επίσης, κατά τρεις σε 9.272.

- Ο ποδοσφαιριστής της Βοσνίας και Βαρκελώνης Μίραλεμ Πιάνιτς έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό, ανακοίνωσε ο ισπανικός σύλλογος.