Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πόσο θα κρατήσει αυτή η τουριστική σεζόν

τουρισμός
21 Αυγούστου 2020 / 09:04
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κομένη την ανάσα οι άνθρωποι του κερκυραϊκού τουρισμού παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ενώ προσπαθούν να εξερευνήσουν τις προθέσεις των υγειονομικών Υπηρεσιών των Χωρών πελατών ώστε να μαντέψουν για το διάστημα και το βάθος της εναπομείνασας σεζόν.

Μόλις (προ)χθες η Βρετανία έβαλε στον πάγο την Κροατία και τις δαλματικές ακτές, που εμφανίζεται έξαρση κρουσμάτων. Τούτων δοθέντων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  στο μπρίφιν με τους πολιτικούς συντάκτες θέλησε να διασκεδάσει αυτήν την αγωνία, παρουσιάζοντας τη θέση της Χώρας στον παγκόσμιο χάρτη των κορονοκρουσμάτων. Είπε, στο Βέλγιο ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 10 και ο αριθμός των θυμάτων 42 φορές μεγαλύτερος. Είναι καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έναντι άλλων Χωρών, γεγονός που απαντά σε όλους εκείνους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι «το πράγμα ξεφεύγει στη Χώρα μας».
 
Παράταση από Βρετανία
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλογλου στην Καθημερινή, ο ελληνικός τουρισμός πήρε ανάσα μιας εβδομάδας καθώς οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισαν να μη θέτουν τους κατοίκους τους που επιστρέφουν από διακοπές στη χώρα μας σε καραντίνα δύο εβδομάδων, σε αντίθεση με εκείνους που γυρίζουν από την Κροατία.
 
Πολλοί επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου περίμεναν την εξαγγελία προκειμένου να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις για το αν θα έκλειναν πρόωρα τη φετινή τουριστική σεζόν.
 
Η κρουαζιέρα
 
Στο μεταξύ, στον ΟΛΚΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στους υπηρεσιακούς παράγοντες και των εδώ Γραφείων της κρουαζιέρας με αντικείμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων ώστε η Κέρκυρα να είναι έτοιμη. Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον η MSC και η Costa ανακοίνωσαν πρόσφατα πως θα ξεκινήσουν ταξίδια στη Μεσόγειο. Θα πιάνουν μια φορά τη βδομάδα, Κέρκυρα. Κι αυτό μέχρι τον προχωρημένο Οκτώβριο, σύμφωνα με το καλό σενάριο.
 
Το Corfu Palace
 
Ξανανοίγει το εμβληματικό Corfu Palace, ξενοδοχείο ως γνωστόν 12μηνης λειτουργίας που παρέμεινε εκτός λειτουργίας από την καραντίνα και δώθε.
Από την άλλη πλευρά, εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας, των περιορισμών και την προβλεπόμενη διατήρηση των αποστάσεων ενώ τα καθημερινά χαμπέρια από τον ΕΟΔΥ και την κατάσταση σε άλλες τουριστικές περιοχές εντείνουν την ανησυχία. Κι ας διατείνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι τη μεγαλύτερη επιδημιολογική ζημιά κάνει η εγχώρια χαλάρωση παρά η εισαγωγή συμπτωμάτων. Σε μια συζήτηση άλλωστε, που μοιάζει με το φιλοσοφικό ερώτημα ποιο δημιουργήθηκε πρώτο, το αυγό ή η κότα;
Άλλωστε όπως είχε δηλώσει και η Κερκυραία πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου στην Ενημέρωση, πριν αρχίσουν όλα αυτά, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Τότε δηλ. που ξυρίζουν και τον γαμπρό, θα πρόσθετε κανείς!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.