Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

26.000 νέα περιστατικά κορονοϊού καθημερινά

κορονοϊός
20 Αυγούστου 2020 / 16:57

Σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφέρεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σε πολλές Χώρες μάλιστα, να αναφέρουν τα υψηλότερα ποσοστά τους σε μήνες. Η Ισπανία ανέφερε 3.715 νέες μολύνσεις την Τετάρτη, η Ιταλία ανέφερε 642 και η Γερμανία σημείωσε 1.707 νέες περιπτώσεις.

(CGTN EUROPE). Νέες περιπτώσεις κορονοϊού αναφέρονται με τον ταχύτερο ημερήσιο ρυθμό στη Γαλλία από τον Μάιο, καθώς επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 3.800 λοιμώξεις. "Όλοι οι δείκτες συνεχίζουν να ανεβαίνουν και η μετάδοση του ιού εντείνεται", ανέφερε σε δήλωση η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας DGS.
- Η Ουκρανία κατέγραψε 2.134 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, κάτι που αποτελεί νέο καθημερινό υψηλό για τη χώρα, λέει ο υπουργός Υγείας, Μακσίμ Στετάνοφ.
- Η Ρωσία ανέφερε 110 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει τους 16.099 την Πέμπτη.
- Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αφαιρέσει την Κροατία από τον «ασφαλή κατάλογο» των χωρών της ήδη από την Πέμπτη, μετά από σημαντική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων εκεί - ο συνολικός αριθμός 14 ημερών είναι 37,7 ανά 100.000, σε σύγκριση με 21 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Κροατία ανέφερε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού την Τετάρτη, και οι βρετανικές υγειονομικές αρχές έχουν επίσης εντοπίσει κρούσματα ιού κορονοϊού "εισαγόμενα" από την Κροατία.
- Οι μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές οπουδήποτε σε εξωτερικούς χώρους στη Νίκαια. Η Τουλούζη θα εφαρμόσει τον ίδιο κανόνα από την Παρασκευή και περισσότερες από μία στις τρεις γαλλικές κωμοπόλεις έχουν εισαγάγει κανόνες για τη χρήση μάσκας σε κέντρα, αγορές ή πολυσύχναστες περιοχές.
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι η Ευρώπη αναφέρει 26.000 νέα περιστατικά κορονοϊού καθημερινά. Ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής της ΠΟΥ για την Ευρώπη, δήλωσε ότι όταν το «επίκεντρο» της πανδημίας είχε μετακομίσει στην Αμερική, η ευρωπαϊκή περιοχή εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει το 17% των συνολικών περιπτώσεων κορονοϊού παγκοσμίως.
- Πάνω από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με COVID-19 σε όλο τον κόσμο και περισσότερα από 14 εκατομμύρια έχουν αναρρώσει. Περισσότεροι από 787.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.