Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη

κορονοϊός
19 Αυγούστου 2020 / 18:16

Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με COVID-19 σε όλο τον κόσμο τώρα. 14 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει και περισσότεροι από 779.000 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

- Η Γερμανία κατέγραψε 1.510 σε 24 ώρες, που είναι το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τον Μάιο. Η Ελλάδα ανέφερε επίσης το δικό της ημερήσιο ρεκόρ των 269 υποθέσεων την Τρίτη.
 
- Η Ισπανία πιστεύεται ότι είχε το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στην Ευρώπη τις τελευταίες 14 ημέρες. Υπήρχαν 132,2 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.
 
- Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των σκανδιναβικών γειτόνων της. Αυτές περιλαμβάνουν την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Γερμανία.
 
- Το υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας ματαίωσε ορισμένα από τα μέτρα χαλάρωσης λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων COVID-19. Ο Ιρλανδός υπουργός Υγείας Stephen Donnelly είπε "βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο", προσθέτοντας ότι πριν από μερικές εβδομάδες υπήρχαν μόλις 61 νέες περιπτώσεις για μια περίοδο επτά ημερών, αλλά την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν 533 περιπτώσεις.
 
- Η γαλλική αστυνομία αναφέρει ότι συνέλαβε 36 άτομα τη νύχτα μετά από συγκρούσεις, ιδίως στο Champs-Elysees, μετά τη νίκη του Παρίσι Saint-Germain στον ημιτελικό του Champions League. Χιλιάδες οπαδοί του PSG, ως επί το πλείστον που δεν φορούσαν μάσκες, έκαναν παρέλαση στη λεωφόρο του Παρισιού με αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα και σκούτερ.
 
- Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε τέσσερις μήνες τον Ιούλιο, τροφοδοτούμενο από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και τις επιχειρήσεις που μεταβίβασαν το κόστος της πανδημίας κοροναϊού, σύμφωνα με στοιχεία την Τετάρτη.