Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο πρόστιμα - φωτιά στον Κάβο κι ένα στον Λαγανά για παραβίαση των μέτρων COVID

κορωνοϊός
17 Αυγούστου 2020 / 13:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ(ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ). Συνεχίζονται οι έλεγχοι από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθησαν (3) ιδιοκτήτες καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

- στον Κάβο Κέρκυρας, σήμερα (17.08.2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας,

- στον Λαγανά Ζακύνθου, την Παρασκευή (14.08.2020), το βράδυ, για λειτουργία καταστήματος παραβιάζοντας το μέτρο του ποσοστού τετραγωνικών ανά άτομο με επιβολή διοικητικού προστίμου 15.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας και

- στον Κάβο Κέρκυρας, την Παρασκευή (14.08.2020) το βράδυ, για απαγόρευση όρθιων πελατών, σε κατάστημα με επιβολή διοικητικού προστίμου 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις στην Κέρκυρα, 5 στη Ζάκυνθο και 2 στην Λευκάδα, για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, κατά περίπτωση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των τριών συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.