Παρασκευή 22.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πανελλαδικές
10 Ιουλίου 2020 / 16:25

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας

ΑΘΗΝΑ.  Αγωνία τέλος για τους περίπου 100.000 υποψηφίους εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, μετά τις 12:00 το μεσημέρι, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες..

Yποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, αφού ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην πλατφόρμα https://exams.it.minedu.gov.gr.

Η οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Ιουλίου, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να το τροποποιήσει ή/και να το οριστικοποιήσει.

Οι προβλέψεις για τις βάσεις από τα μέχρι στιγμής δεδομένα:

Στο 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ αναμένεται μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο, όμως, δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στο 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.

Στο 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων, κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.

Στο 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.