Παρασκευή 24.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης προς Υπ. Οικονομικών: Τακτοποιήστε επιτέλους τις προβλήτες στους Αντιπάξους!

Αντίπαξοι
09 Ιουλίου 2020 / 12:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης

και ζητάει να μάθει σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να εκδώσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τις σχετικές αποφάσεις νομιμοποίησης (τακτοποίησης) των προβλητών στις παραλίες Βρίκα και Βουτούμι, αφού υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη νομιμοποίησή τους.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Σε μια κρίσιμη περίοδο που η τουριστική αγορά της χώρας επιχειρεί να ανακάμψει και να σώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί από την φετινή κουτσουρεμένη σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, τεράστιο πλήγμα έχει δεχθεί η ευρύτερη περιοχή των Παξών, καθώς δεν μπορούν πλέον να προσεγγίσουν πλοία τις διάσημες παραλίες των Αντιπάξων (Βρίκα και Βουτούμι), γεγονός που έχει τεράστιο αντίκτυπο τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και στους επισκέπτες αλλά και στην τοπική και συνολική οικονομία της πατρίδας μας.

Στις εν λόγω παραλίες δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες εκμετάλλευσης πλοιαρίων που πραγματοποιούν εκδρομές με τουρίστες οι οποίοι ταλανίζονται από δικαστικές διαμάχες για το δικαίωμα της αποβίβασης τουριστών από τα πλοία τους σε αυτές. Αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης, ήταν και η έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης που απαγορεύει πλέον την προσάραξη σε αυτές, μέχρι την νομιμοποίηση και τακτοποίησή τους από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσια του Δημοσίου.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές, πως οι εν λόγω παραλίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος του τουριστικού προϊόντος των Παξών και ειδικά το Βουτούμι συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρωπης προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Κι ενώ ήδη οι πρώτοι τουρίστες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην χώρα μας, η έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα με αρνητικό αντίκτυπο στο τουριστικό μας προϊόν και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Για τη νομιμοποίηση (τακτοποίηση) των προβλητών, ο Δήμος Παξών έχει καταθέσει σχετικό φάκελο στην αρμόδια Υπηρεσίας της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στην Κέρκυρα, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει αξιολογηθεί παρά τις όποιες προσπάθειες της δημοτικής αρχής να πείσει τους αρμόδιους για τη σοβαρότητα του θέματος.
Επειδή, η απρόσκοπτη μεταφορά τουριστών στις εν λόγω παραλίες αποτελεί ζωτικής σημασίας παράμετρο για το τουριστικό προϊόν της περιοχής και της χώρας γενικότερα.

Επειδή, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, είναι επιβεβλημένη η συστράτευση όλων μας στον αγώνα για να την ανάκαμψη του τουριστικού μας προϊόντος και όχι της δυσφήμισής του μέσα από καθυστερήσεις έκδοσης διοικητικών πράξεων που θα έπρεπε να εκδίδονται σχετικά γρήγορα και να διασφαλίζουν την ισονομία των πολιτών με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλειά τους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Σε ποιές ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να εκδώσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τις σχετικές αποφάσεις νομιμοποίησης (τακτοποίησης) των προβλητών στις παραλίες Βρίκα και Βουτούμι, αφού υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη νομιμοποίησή τους;