Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καμία υποβολή φορολογικών δηλώσεων σήμερα από τους λογιστές

Λογιστές
18 Ιουνίου 2020 / 10:43

Η Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίου συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις

συντονίζονται με την πανελλήνια ομοσπονδία τους στις κινητοποιήσεις και , όπως ανακοίνωσαν οι Κερκυραίοι λογιστές (ΣΕΛΚΕ) σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου δεν θα προχωρήσουν σε καμία ηλεκτρονική υποβολή πράξεων.
Ο πρόεδρος του σωματείου των λογιστών της Κέρκυρας Νίκος Μάμαλος σημειώνει ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που έχουν καθυστερήσει και αυτό συμβαίνει εξαιτίας του φόρτου εργασίας των λογιστών. Αφορά δε όχι μόνο τις δηλώσεις προσώπων αλλά κυρίως τις δηλώσεις των επιχειρήσεων.

Τη συμπαράστασή της δήλωσε  η Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίου, μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο Θεόδωρος Παγκράτης: 

«Δηλώνουμε συμπαράσταση στους δίκαιους αγώνες των Λογιστών Φοροτεχνικών, οι οποίοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο ψυχικής και πνευματικής αντοχής και στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις τους για αποχή από την υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Για άλλη μια φορά η απουσία διοίκησης του 16ου Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων γίνεται αισθητή, με αποτέλεσμα ο επιστημονικός φορέας μας να μην μπορεί αν στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των Λογιστών - Φοροτεχνικών, λόγω της ακατανόητης στάσης των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ Ιονίων Νήσων και ΠΔΣΟ Ιονίων Νήσων να οδηγήσουν το τμήμα σε εκλογές και να το αφήσουν, για πάνω από 4 μήνες, χωρίς Δ.Σ.»