Κυριακή 21.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαστηριακών γιατρών 18 – 20 Ιουλίου

κινητοποιήσεις
14 Ιουλίου 2022 / 12:42

O Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυιατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου εξήγγειλαν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυιατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.

«Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά καθώς δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του υπουργού», αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
Οι εκπρόσωποι των φορέων ζητούν «την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια. Διαφορετικά αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων μας.
Επίσης, το Συντονιστικό Όργανο των φορέων ΠΦΥ ζητά «όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις. Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς».

Στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που προκήρυξε το συντονιστικό όργανο των φορέων της ΠΦΥ για το διάστημα 18 – 20 Ιουλίου, για τη διευθέτηση του επαχθούς claw back.

«Ζητάμε για μία ακόμα φορά:

- Την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια.

- Η όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις.

- Επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους, αλλά τη δίκαιη και αυτονόητη αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, ως οφείλει.

Όλες οι εξετάσεις πρέπει να αποζημιώνονται πλήρως, χωρίς περικοπές και εκπτώσεις.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας».