Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίρονται οι περιορισμοί σταδιακά

κορονοϊός
13 Ιουνίου 2020 / 20:46

Γαλλία, Σλοβενία και Πολωνία καταργούν σιγά, σιγά τους περιορισμούς στην κίνηση και προς το εξωτερικό ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν στη Γερμανία και την Ρωσία.

- Το Σάββατο σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της νέας πρωτοβουλίας «κοινωνική φυσαλίδα» στην Αγγλία. Άτομα που ζουν μόνα τους, ή μονογονείς, θα μπορούν να πάνε να επισκεφτούν ένα άλλο νοικοκυριό, χωρίς να απαιτείται κανονισμός κοινωνικής απόστασης.
 
- Η Γαλλία θα άρει τους συνοριακούς της περιορισμούς για όλους τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της. Η άρση περιορισμού ισχύει για όλα τα σύνορα.
 
- Τα κρούσματα στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 8.706 τις τελευταίες 24 ώρες, μεγαλώνοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων σε 520.129. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν κατά 114 σε 6.829 συνολικά.
 
- Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuseppe Conte για συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας.
 
- Η Σλοβενία ​​θα ανοίξει τα σύνορά της για πολίτες του Μαυροβουνίου και της Ιταλίας στις 15 Ιουνίου. Ανακοίνωσε επίσης μια υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών για άτομα που εισέρχονται στη χώρα από 31 Χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
 
- Οι ημερήσιοι θάνατοι της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 18 το τελευταίο 24ωρο, συνολικά σε 8.781. Τα κρούσματα αυξήθηκαν επίσης κατά 348 σε 186.022.
 
- Η Πολωνία έχει άρει τους συνοριακούς ελέγχους της με τη Λιθουανία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Από τα μεσάνυχτα της 13ης Ιουνίου, οι Πολωνοί πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα προς και από τη Γερμανία, τη Λιθουανία, τη Σλοβακία και την Τσεχία χωρίς να υποχρεούνται σε απομόνωση κατ' οίκον μετά την επιστροφή τους.