Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαραγκάκης: «Το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς»

Ζάκυνθος
09 Ιουνίου 2020 / 09:57

«Μπορεί η βουτιά που άγγιξε το 99% στα αεροδρόμια τον Απρίλιο να έφερε μεγάλες επιπτώσεις και ακόμη η κίνηση να καταγράφεται χαμηλή, ωστόσο τα μηνύματα των αεροπορικών εταιριών δείχνουν ελπιδοφόρα για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας», τονίζει ο Γενικός Δ/ντης Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Μπορεί ο COVID 19 να έχει φέρει μια πρωτόγνωρη κρίση στις αερομεταφορές, ωστόσο τα αεροδρόμια στη χώρα μας είναι έτοιμα και πλήρως ανανεωμένα για να υποδεχθούν με ασφάλεια τους ταξιδιώτες όταν αυτό θα είναι εφικτό.

Οι εργασίες αναβάθμισης των αεροδρομίων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κέρκυρα από την FRAPORT έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με τις εγκαταστάσεις να μην θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν.

Ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης μίλησε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «ΙΟΝΙΑΝ» για τις εργασίες αναβάθμισης αλλά και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται πλέον.

«Στη Ζάκυνθο έγινε ένας εκμοντερνισμός όλου του κτηρίου. Μπορεί να μην άλλαξε το κέλυφος του κτηρίου, αλλά μέσα άλλαξαν τα πάντα, είτε για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι επιβάτες, είτε στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, που είναι τελευταίας τεχνολογίας», δήλωσε ο κ. Μαραγκάκης.

Μέτρα προστασίας

Λόγω του κορωνοϊού όλα έχουν αλλάξει στα αεροδρόμια που εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι καθαρισμοί είναι συνεχείς, ενώ η χρήση της μάσκας από ταξιδιώτες, αλλά και εργαζόμενους κρίνεται απαραίτητη. Ήδη υπάρχουν ειδικά πλεξιγκλάς στους χώρους όπου θα γίνεται το check in, ενώ πολλές αεροπορικές εταιρίες περιορίζουν τη χρήση των λεωφορείων που μετέφεραν τους επιβάτες από τα gates στα αεροσκάφη.

«Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο με πλήρη εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ευρωπαϊκών οργανισμών, καθώς και διεθνών οργανισμών. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουμε είναι τέτοια, ώστε να εξυπηρετούν τη στρατηγική της εταιρείας μας, καθώς και της Ελλάδας. Δηλαδή, θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους επιβάτες να καταλάβουν ότι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς είναι το αεροπλάνο. Τα αεροδρόμια είναι ασφαλή μέρη, είτε επειδή κάνουμε εντατικούς καθαρισμούς και απολυμάνσεις είτε επειδή έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν εγκριθεί από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Η χρήση μάσκας υπαγορεύεται για όλους τους επιβάτες καθώς επίσης και τους εργαζομένους από τη στιγμή της εισόδου στο αεροδρόμιο, όπως επίσης και μέσα στο αεροπλάνο και στον προορισμό τους.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα μέτρα όπως είναι ο εντατικός καθαρισμός. Καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση οι λεκάνες που βάζουν τα πράγματά τους οι επιβάτες κατά τον έλεγχο. Στα gates οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν τη χρήση λεωφορείων, όπου αυτό είναι εφικτό. Επίσης στους χώρους διαβατηρίων γίνεται εντατικός καθαρισμός και υπάρχει σήμανση», προσθέτει ο κ. Μαραγκάκης.

Την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική τουριστική αγορά τόσο με τη συνέχιση των ήδη προγραμματισμένων δρομολογίων όσο και με την ενίσχυση της παρουσίας τους με την προσθήκη πτήσεων σε νέους προορισμούς έδειξε ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της Fraport Greece. Παράδειγμα, οι εταιρείες Volotea και Wizz Air που ανακοίνωσαν και νέα δρομολόγια.

«Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά, τουλάχιστον όσον αφορά τη θέληση αεροπορικών εταιρειών, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Υπάρχει μία έντονη διεργασία και στο παρασκήνιο και το προσκήνιο για το πώς, πότε, ποιοι, με ποιες πτήσεις και με τι συχνότητα θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και φυσικά, στα Επτάνησα», αναφέρει ο κ. Μαραγκάκης.

Μπορεί η βουτιά που άγγιξε το 99% στα αεροδρόμια τον Απρίλιο να έφερε μεγάλες επιπτώσεις και ακόμη η κίνηση να καταγράφεται χαμηλή, ωστόσο τα μηνύματα των αεροπορικών εταιριών δείχνουν ελπιδοφόρα για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας.


πηγή:  Imerazante.gr