Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα αποφασίσουμε εάν σωματείο που εκπροσωπείται από τον Πελάη μπορεί να είναι στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου!

Εργατικό Κέντρο
09 Αυγούστου 2016 / 12:40

Σκληρή η ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ύστερα από τις επίσης ηχηρές καταγγελίες του προέδρου του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις διαδικασίες και το κύρος των αρχαιρεσιών του Απριλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ. με μεγάλη έκπληξη άκουσε τον “κύριο” Πελάη να απαιτεί με το γνωστό αυταρχικό του στιλ την παραίτηση των μελών του Δ/Σ που νόμιμα εξελέγησαν στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου της 2ας Απριλίου 2016. Αφού επί 10 χρόνια ο εν λόγω “κύριος” καταθέτει “τίμιο” αγώνα για τον πάλαι ποτέ ακμάζοντα κλάδο του, τον οποίο δυστυχώς έχει καταντήσει έρμαιο των εργοδοτών, ξεκινάει τώρα νέα σταυροφορία κατά της Διοίκησης του Ε.Κ. με σκοπό να καταλάβει και αυτόν τον θώκο και να αποτελειώσει και τους υπόλοιπους εργαζομένους της Κέρκυρας.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, στις τελευταίες εκλογές του Ε.Κ., προπηλάκισε αντιπροσώπους, απείλησε σωματεία και εργαζομένους και απεργάστηκε περίεργα νομικίστικα τερτίπια, προκειμένου να πάρει, ανεπιτυχώς και πάλι, την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Όλες δε οι ενστάσεις του περί υποτιθέμενων παρατυπιών απορρίφθηκαν και τις δύο φορές από τους εκάστοτε δικαστικούς αντιπρόσωπους της εφορευτικής επιτροπής και της εκλογής του Δ/Σ και των λοιπών οργάνων του Ε.Κ.Κ.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι ο “κύριος” Πελάης, αντί να επιτίθεται και να καταγγέλλει ονομαστικά τους εργοδότες που παραβιάζουν τη Συλλογική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και καταπατούν πληθώρα εργασιακών δικαιωμάτων, συχνά προτιμάει να εξυβρίζει και να προπηλακίζει εργαζόμενους και κυρίως όσους δε συμφωνούν πολιτικά και ιδεολογικά μαζί του και όσους δεν τον ψηφίζουν στις εκλογικές αρχαιρεσίες. Αντί να τα βάζει με τις μνημονιακές κυβερνήσεις που έφεραν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό σε αυτήν την κατάντια, τα βάζει με τη Διοίκηση του Ε.Κ., ξεχνώντας ότι τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, το Ε.Κ., πάντοτε εισάκουγε και δεχόταν ομόφωνα τα εκάστοτε αιτήματα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για απεργιακές κινητοποιήσεις και λάμβανε σχετικές αποφάσεις για κάλυψή και στήριξη των εργαζομένων του κλάδου. Τώρα, όμως, που πλέον ο “κύριος” Πελάης δε μπορεί ή δε θέλει να οργανώσει τέτοιες κινητοποιήσεις, αρχίζει και βάλλει κατά της ίδιας της Διοίκησης του Ε.Κ.
Επί της ουσίας, όμως, και αναφερόμενοι στο περιεχόμενο των καταγγελιών του πομφόλυγα Προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο πρώτος που ψήφισε παράνομα στις εκλογικές αρχαιρεσίες είναι ο ίδιος, ο οποίος είναι άνεργος, ανασφάλιστος και χωρίς βιβλιάριο τα τελευταία πέντε χρόνια. Γεγονός που, εν τοις πράγμασι, τον καθιστά παράνομα εκλεγμένο Πρόεδρο του Συνδέσμου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, μέλος του Δ/Σ της ΠΟΕΕΥΤΕ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Είναι δε θέμα πολύ ουσιαστικό το ότι στα όργανα που επί σειρά ετών θητεύει ο συγκεκριμένος “συνδικαλιστής”, κατά κοινή μαρτυρία ουδέποτε σεβάστηκε την αρχή της πλειοψηφίας και του δημοκρατικού διαλόγου ενώ συνηθίζει να λειτουργεί ως κομματικό παράκεντρο απέναντι στο Εργατικό Κέντρο, του οποίου το Καταστατικό και τις αποφάσεις των Γ/Σ ουδόλως σέβεται και εφαρμόζει. Επομένως, αποτελεί απολύτως λογικό επακόλουθο να τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα ενός σωματείου που εκπροσωπείται από τον “κύριο” Πελάη και τους ομοίους του να αποτελεί μέλος της δύναμης του Ε.Κ. και για αυτά τα θέματα θα ληφθούν αποφάσεις το επόμενο διάστημα.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Ε.Κ. έχει ως κορωνίδα της λειτουργίας της το Καταστατικό του Ε.Κ., τις αποφάσεις των Γ/Σ, τη δημοκρατία και την αυτονομία και το σεβασμό των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων από τα οποία απαρτίζεται. Ουδέποτε παρεμβήκαμε στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των Γενικών τους Συνελεύσεων και οποιαδήποτε συμβουλευτική συνδρομή ή στήριξή μας γινόταν κατόπιν σχετικού εκ μέρους τους αιτήματος και πάντα βάσει του Καταστατικού μας.
Τέλος, το Ε.Κ.Κ. τονίζει ότι σέβεται απολύτως την αρχή της Δικαιοσύνης και τις δικαστικές αποφάσεις. Τονίζουμε δε ότι όλες οι εκλογικές διαδικασίες των σωματείων της δύναμης του Ε.Κ. γίνονται παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων και σύμφωνα με τον Ν.1264/82 και το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.