Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαλαρώνουν τα μέτρα σ΄ όλη τη Δυτική Ευρώπη - Ξεθάρρεψαν οι Νεοϋορκέζοι και πήραν τους δρόμους, μεταδίδει ο Ντ. Αυλωνίτης (video)

κορονοϊός
11 Μαΐου 2020 / 18:42

Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στη Γερμανία μπορεί και να αποτελέσει τη λύση του γρίφου. Υπό την προϋπόθεση ότι ο λόγος γίνεται για χαμηλής έντασης ιώσεις, έως και ασυμπτωματικές, που συμβάλουν όμως στην ανάπτυξη των ζητούμενων αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Ειδικοί επιστήμονες λένε ότι εφόσον λειτουργήσει έτσι ο καλοκαιρινός καιρός, ίσως και να αποτραπεί ένα δεύτερο κύμα παρόμοιας έντασης με το πρώτο.

- Η Γερμανία συνεχίζει την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, παρά τον ρυθμό αναπαραγωγής (ή τον αριθμό R) της μόλυνσης που αυξάνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
 
- Στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης χαλαρώνουν οι περιορισμοί, με καταστήματα ανοιχτά, αν και με μέτρα κοινωνικής απόστασης, στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.
 
- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διευκρίνισε τους επερχόμενους περιορισμούς της στα άτομα που φθάνουν στη χώρα, λέγοντας ότι ταξιδιώτες από τη Γαλλία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας δεν θα πρέπει μπαίνουν να καραντίνα.
 
- Μεγάλες πόλεις στην Ισπανία, όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, παραμένουν υπό καθεστώς αυστηρών, περιοριστικών μέτρων αλλά σε μικρότερες αστικές και περισσότερες αγροτικές περιοχές οι κανόνες έχουν χαλαρώσει σχετικά με τις συναντήσεις φίλων και οικογένειας ενώ επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά τα εστιατόρια.
 
- Μετά από οκτώ εβδομάδες στους στάβλους, η γαλλική ιπποδρομία θα ξαναρχίσει τη Δευτέρα, με μια κούρσα 10 αγώνων στο Παρίσι.
 
- Τουλάχιστον πέντε παίκτες στα δύο κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ισπανίας έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον COVID-19. Οι παίκτες δεν έχουν κατονομαστεί, αλλά λέγεται ότι είναι ασυμπτωματικοί και απομονωμένοι.