Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθαρισμός & απολυμάνσεις στα σχολεία από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Σχολεία
08 Μαΐου 2020 / 17:35

Συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε καθαρισμούς των αύλειων χώρων των σχολείων με κόψιμο χόρτων και καθαρισμούς, ενώ στο εσωτερικό των σχολείων έγιναν από τους αρμόδιους υπάλληλους καθαρισμοί και απολύμανση

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε καθαρισμούς και απολύμανση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων των σχολείων που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα προχώρησαν υπάλληλοι καθαρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα έγινε προμήθεια και διανεμήθηκε υγειονομικό υλικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε καθαρισμούς των αύλειων χώρων των σχολείων με κόψιμο χόρτων και καθαρισμούς.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό των σχολείων έγιναν από τους αρμόδιους υπάλληλους καθαρισμοί και απολύμανση.

Προκειμένου να υπάρχει καθαριότητα κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων στα πλαίσια του σχολικού ωραρίου, οι υπάλληλοι καθαρισμού που απασχολούνταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μεταφέρονται και θα απασχολούνται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Μάλιστα, η προϊσταμένη της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων σήμερα προχώρησε σε περαιτέρω ενημέρωση των υπαλλήλων καθαρισμού για τους τρόπους τήρησης αυστηρών μέτρων προστασίας και υγιεινής.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος προχώρησε σε διανομή υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και ποδιές μιας χρήσης) στο σύνολο του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.