Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διστακτικοί οι Εγγλέζοι στην άρση της καραντίνας - Άνοιξαν τις εκκλησιές οι Γερμανοί - Θεία κοινωνία αλλά με μάσκα, ο ιερέας!

κορονοϊός
03 Μαΐου 2020 / 19:56

Όπως είχαν πολλοί προβλέψει, η Ρωσία περιδινίζεται στην υγειονομική κρίση της πανδημίας. Η Μόσχα θα μετατρέψει και αυτή με την σειρά της, εμπορικά κέντρα και γήπεδα σε νοσοκομεία.

• Η Γερμανία άνοιξε εκ νέου τις εκκλησίες την Κυριακή για πρώτη φορά από την αρχή της καραντίνας. Η συμμετοχή των πιστών ήταν περιορισμένη, οι ιερείς και οι άλλοι κατά τις λειτουργίες πρέπει να τηρούν την απόσταση των δυο μέτρων μεταξύ τους, οι ψαλμοί απαγορεύονται (!) και οι ιερείς πρέπει να φορούν μάσκα όταν δίνουν τη θεία κοινωνία.
 
• Η Ρωσία κατέγραψε τη μεγαλύτερη μονοήμερη αύξηση στις περιπτώσεις COVID-19 σήμερα, για συνολικά 10.633 νέες περιπτώσεις. Η ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, σκέφτεται να μετατρέψει αθλητικά και εμπορικά κέντρα σε προσωρινά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών.
 
• Μόνο το 17% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου τάσσονται υπέρ της άρσης του κλειδώματος τώρα για να ανοίξουν ξανά σχολεία, παμπ και εστιατόρια. Η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.
 
• Η Ισπανία κατέγραψε 164 νέους θανάτους COVID-19 το Σάββατο, τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 18 Μαρτίου. 
 
Η Γαλλία εξετάζει μια καραντίνα 14 ημερών για όποιον εισέλθει στη χώρα μετά τη χαλάρωση του κλειδώματος στις 11 Μαΐου.
 
• Τα σχολεία και τα τζαμά άνοιξαν ξανά στις περιοχές χαμηλού κινδύνου του Ιράν, οι οποίες δεν έχουν καταγράψει συνεχώς νέες περιπτώσεις COVID-19.
 
• Το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Νότια Αφρική και η Αίγυπτος ανέφεραν τη μεγαλύτερη μονοήμερη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα τους το Σάββατο.
 
• Το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Εργασίας η Κίνα σημείωσε ένα άλμα σε ανθρώπους που ταξιδεύουν έξω από τις πόλεις τους, πρώτα απ 'όλα την πόλη του Γουχάν. Σε σύγκριση με τον μήνα Απρίλιο, τα ταξίδια εντός της χώρας ήταν έως και 50 τοις εκατό πάνω το Σαββατοκύριακο.