Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Γαλλία σκέφτεται να παρατείνει τον περιορισμό και μετά τις 24 Μαΐου!

κορονοϊός
02 Μαΐου 2020 / 19:45

Αντιδρούν στην καραντίνα σε Γερμανία, Σερβία ενώ στην ιταλική Καλαβρία άνοιξαν μαγαζιά παρά τις απαγορεύσεις. Στη Γερμανία σκέφτονται έναν δεύτερο γύρο απαγορεύσεων αφού γέμισαν οι παιδικές χαρές με το «ξεκλείδωμα»!

• Η Ισπανία αρχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς της, επιτρέποντας στο κοινό να βγει για άσκηση για πρώτη φορά από την έναρξη του κλειδώματος πριν από 49 ημέρες. Η κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες ότι πρέπει ακόμη να τηρούν την κοινωνική απόσταση και να κινούνται κοντά στα σπίτια τους.
 
• Η Αυστρία επιτρέπει να ανοίξουν εκ νέου χιλιάδες καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής αλλά και εμπορικών κέντρων. Επιτρέπονται επίσης ατομικά αθλήματα που δεν περιλαμβάνουν επαφή - όπως γκολφ και τένις -.
 
• Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πιάσει τον στόχο της για 100.000 δοκιμές την ημέρα έως τα τέλη Απριλίου, αλλά οι επικριτές λένε ότι οι αριθμοί είναι παραπλανητικοί καθώς τα κιτ που στάλθηκαν στα σπίτια των ανθρώπων δεν έχουν επιστραφεί ακόμη.
 
• Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο κατασκευαστής αεροσκαφών Rolls Royce θα μειώσει έως και 8.000 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 15% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, ως αποτέλεσμα της απώλειας εισοδήματος που πλήττει την αεροπορική βιομηχανία.
 
• 6.500 άτομα σηματοδοτούν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ελέγξουν εάν το πλάσμα αίματος από τους ιαθέντες του κοροναϊού μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς που έχουν μολυνθεί με COVID-19.
 
• Οι γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο παροτρύνουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Υπάρχουν ανησυχίες ότι τα παιδιά ενδέχεται να μην πηγαίνουν για εμβολιασμό ώστε να αποφύγουν την επαφή με τον κοροναϊό.
 
• Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar προειδοποιεί ότι η Ιρλανδία χρειάζεται δύο ακόμη εβδομάδες κλειδώματος για να μπορέσει ακόμα και να σκεφτεί μέτρα χαλάρωσης.
 
• Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte ζήτησε συγγνώμη από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες για την καθυστέρηση των πληρωμών που υποσχέθηκαν ως οικονομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κρίσης.
 
• Οι Γάλλοι υπουργοί εξετάζουν ένα νομοσχέδιο που παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας μέχρι τον Ιούλιο. Προς το παρόν πρόκειται να λήξει στις 24 Μαΐου.
 
• Η Σιγκαπούρη θα αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς κλειδώματος κατά τις επόμενες εβδομάδες, ανοίγοντας ξανά δραστηριότητες όπως κουρεία και υπηρεσίες πλυντηρίου, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων μειώνεται.
 
• Οι Η.Π.Α. έδωσαν έγκριση έκτακτης ανάγκης για χρήση του remdesivir για τη θεραπεία του COVID-19. Το αντιιικό φάρμακο αναπτύχθηκε αρχικά για τη θεραπεία του Έμπολα και έχει πλέον αποδειχθεί ότι μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό.