Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο περνά 20.000. Άνοιξαν τα μαγαζιά στη Γερμανία, απρόθυμοι οι καταναλωτές!

κορονοϊός
25 Απριλίου 2020 / 21:34

Αναζητώντας τον ασθενή «0» στην Ιταλία ίσως (;) τον βρήκαν τον Ιανουάριο κι όχι στα τέλη Φεβρουαρίου όπως πίστευαν έως τώρα. Πάντως στη Γερμανία βγάινουν σιγά, σιγά από την καραντίνα ανοίγοντας τα μαγαζιά όμως οι καταναλωτές είναι κουμπωμένοι και λόγο φόβου και λόγω ... τσέπης.

- Ο γαλλικός στρατός αγοράζει το αντι-ελονοσιακό φάρμακο χλωροκίνη από την Κίνα ως προφύλαξη σε περίπτωση που γίνει εγκεκριμένο φάρμακο για τον κορονοϊό.
 
- Το Ηνωμένο Βασίλειο περνά το ζοφερό ορόσημο των 20.000 θανάτων COVID-19 που καταγράφηκαν σε νοσοκομεία.
 
- Το Βέλγιο είναι έτοιμο για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Μαΐου, ακολουθούμενο από φάσεις περαιτέρω ανοίγματος τον επόμενο μήνα.
 
- Η British Airways αυξάνει τις πτήσεις μόνο για εμπορεύματα από την Κίνα για να μεταφέρει βασικά εφόδια, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού ατομικής προστασίας και αναπνευστήρες για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας.
 
- Η Air France-KLM πήρε βοήθεια 7,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη γαλλική κυβέρνηση.
 
- Η Ισπανία ανέφερε το 24ωρο με τους λιγότερους θανάτους για περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι η «σκληρότερη φάση» της επιδημίας είχε τελειώσει. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από το COVID-19 στην Ισπανία ανέρχεται τώρα σε 22.524. Σύνολο επιβεβαιωμένων περιπτώσεων 219.764.
 
Οι πρώτες μολύνσεις COVID-19 στην Ιταλία ενδέχεται να εμφανίστηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μια έκθεση. Στο παρελθόν θεωρήθηκε ότι η πρώτη μετάδοση στην Ιταλία ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου.
 
Σε συνέντευξη Τύπου με τις αρχές υγείας της χώρας, ο Stefano Merler του Ιδρύματος Bruno Kessler δήλωσε ότι το ινστιτούτο του διερεύνησε τις πρώτες γνωστές περιπτώσεις και κατάφερε να εντοπίσει τον τρόπο εξάπλωσης του ιού.
 
"Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν πολλοί μολυσμένοι άνθρωποι στη Λομβαρδία πριν από τις 20 Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η επιδημία είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα", είπε. "Τον Ιανουάριο σίγουρα, αλλά ίσως και πριν. Δεν θα ξέρουμε ποτέ."
 
- Η ιταλική κυβέρνηση άρχισε να κάνει τεστ pcr από τις 21 Φεβρουαρίου μετά από μια υπόθεση στην πόλη Codogno στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας.
 
- Η bretanik;h κυβέρνηση αγωνίζεται ακόμη να αυξήσει τα τεστ για να μάθει ποιος έχει το COVID-19. Έθεσε στόχο 100.000 ημερησίως έως τα τέλη Απριλίου, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από αυτό το ποσοστό.
 
- Ενώ η «χαλάρωση» των περιορισμών στη δημόσια ζωή έχει ξεκινήσει, η Γερμανία προετοιμάζεται ήδη για ένα δεύτερο κύμα COVID-19.
 
Και οι 16 πολιτείες συμφώνησαν να καταστήσουν υποχρεωτικές τις μάσκες και το εκθεσιακό κέντρο Messe του Βερολίνου μετατρέπεται σε νοσοκομείο 1.000 κλινών για να επεκτείνει την ικανότητα σε περίπτωση αύξησης των λοιμώξεων.
 
Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί φαίνεται να ακολουθούν την προειδοποίηση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και πειθαρχία» και ότι «δεν είμαστε στην τελική φάση αυτής της πανδημίας: είμαστε ακριβώς στην αρχή».
 
Πολλά καταστήματα μπορεί να έχουν ανοίξει ξανά τις πόρτες τους, αλλά το κοινό φαίνεται απρόθυμο, είτε για λόγους υγείας είτε για οικονομικούς λόγους.