Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Ας μιλήσουμε λοιπόν για το δημόσιο σύστημα υγείας!»

Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
16 Μαρτίου 2020 / 15:45

«Ελπίζουμε, όταν τελειώσει αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση η κυβέρνηση να θυμάται ότι δημόσια υγεία χωρίς ισχυρό, καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και χωρίς ισότιμη δωρεάν πρόσβαση για όλους ΔΈΝ γίνεται...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας, στις ελλείψεις και τις παθογένειες του, στέκεται, με ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου, η Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με αφορμή και την εξαιρετικά μεγάλη πίεση, που δέχονται οι δημόσιες δομές υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Έπρεπε να εμφανιστεί αυτός ο μικροσκοπικός, αόρατος εχθρός που έχει προκαλέσει πρωτόγνωρο σοκ και δέος, για να καταλάβουν γιατί πρέπει να επενδύσουμε σε ένα ισχυρό, καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας;

Για να καταλάβουν τη σπουδαιότητα της ισότιμης, δωρεάν πρόσβασης όλων, μηδενός εξαιρουμένου, στις Υπηρεσίες Υγείας;

Για να καταλάβουν ότι οι κανόνες τις αγοράς δεν έχουν και πολύ καλή σχέση με τη Δημόσια Υγεία;

Για να καταλάβουν ότι η... εμμονή μας για ένα δυνατό Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε όλες τις βαθμίδες, όπως απαξιωτικά μας έλεγαν, είναι η μόνη λύση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας;

Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα! Τώρα, ο Υπουργός εκλιπαρεί το υγεινομικό προσωπικό να στελεχώσει το ΕΣΥ.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που πριν λίγο καιρό ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει συστηματικά απαξίωνε, κλείνοντας δημόσια νοσοκομεία το 2013 ή σαμποτάροντας τη δημιουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και του ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (με ΤΌΜΥ) το 2017 και που πρόσφατα προετοίμαζε το έδαφος να το εκχωρήσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις ασφαλιστικές εταιρείες!

Παρά τα πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα και τις συνεχείς εκκλήσεις προς το κοινό, που πολύ σωστά γίνονται, δεν τολμά ούτε η πολιτεία ούτε οι θεσμικοί της σύμβουλοι όπως οι Ιατρικοί Σύλλογοι, να βάλουν τέλος στην επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία παραπληροφόρηση που προέρχεται από βουλευτές, «έγκριτους» επιστήμονες και εκκλησιαστικούς κύκλους.

Όταν κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία δεν χωρούν μικροπολιτικά ημίμετρα και οι κανόνες αφορούν όλους είτε ανήκουν στο εκκλησίασμα είτε όχι.

Σεβόμαστε τα θρησκευτικά πιστεύω του κάθε ενός, αλλά όταν αυτά συγκρούονται με την επιστημονική αλήθεια τότε η κοινωνία οδηγείται σε μονοπάτια σκοτεινά και επικίνδυνα. Ως εκ τουτου οι παλλινωδίες της κυβερνησης που συνεχίζει εν μεσω πανδημιας και γενικής απαγορευσης συνωστισμου, να επιτρέπει τη λειτουργια εκκλησιων και τη θεια κοινωνια, ειναι τουλαχιστον επικινδυνη για τη δημόσια υγεία.

Ελπίζουμε , όταν τελειώσει αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση η κυβέρνηση να θυμάται ότι δημόσια υγεία χωρίς ισχυρό, καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και χωρίς ισότιμη δωρεάν πρόσβαση για όλους ΔΈΝ γίνεται.

Ακολουθούμε όλοι πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο.

Δεν αφήνουμε στην τύχη τους τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τους απομονωμένους, τους καταυλισμούς των προσφύγων και των μεταναστών!

Διεκδικούμε πεισματικά Δημόσιο και ισχυρό Σύστημα Υγείας για όλους».