Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Νοσηλεύεται στην Πάτρα

Κορωνοϊός
04 Μαρτίου 2020 / 14:07

Πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο - Νοσηλεύεται απομονωμένος στο Νοσοκομείο Αναφοράς της 6ης Υ.ΠΕ. στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ.  Επιβεβαιώθηκε και ένατο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, ηλικίας 66 ετών, που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα. 

Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Ο 66χρονος ασθενής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει διασωληνωθεί, κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που ιχνηλατούντα» από τον Ε.Ο.Δ.Υ. 

Σημειώνεται ότι από αυτή την εβδομάδα θα ελέγχονται δειγματοληπτικά για κορωνοϊό ασθενείς που φτάνουν στα νοσοκομεία με συμπτώματα ίωσης και από τις εξετάσεις προκύπτει ότι δεν έχουν γρίπη.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα που ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη (4/3).

Το πρωί τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν από επτά σε οκτώ, με το όγδοο κρούσμα να αφορά σε άνδρα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και είναι σύζυγος του πέμπτου κρούσματος.

Ο άνδρας νοσηλευέται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.