Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βομβαρδισμένο τοπίο, συμβούλιο και Υπηρεσίες του δήμου Βόρειας Κέρκυρας!

ερημίτης
05 Φεβρουαρίου 2020 / 16:20
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κι ενώ αργά ή γρήγορα αναμένεται να εκδοθεί η διοικητική πράξη/προϋπόθεση για την οικοδομική άδεια στον Ερημίτη, ο νεοσύστατος δήμος Βόρειας Κέρκυρας μετράει τις πληγές του από τη ψυχοφθόρα διαχείριση του θέματος.

Ο αντίλογος στα όσα είπε στο enimerosi.com, το βράδυ της Τρίτης, ο Μαχειμάρης, περιγράφει τα «τραύματα» τόσο στο συμβούλιο όσο και στις δημοτικές Υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι εκεί, κυρίως στην Τεχνική Υπηρεσία, αισθάνονται σα να τους τράβηξε ο δήμαρχος το χαλί κάτω από τα πόδια. Κι αυτή η κατάσταση έστειλε πρωί, πρωί, την Τετάρτη τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στους κερκυραϊκούς ΟΤΑ, Στ. Κορφιάτη, στο πλευρό τους στην Αχαράβη. Οικείες πηγές προβλέπουν ότι η ρητορική Μαχειμάρη εναντίον των Υπηρεσιών θα μπορούσε να προκαλέσει παραλυτικές συμπεριφορές στη λειτουργία τους από τούδε και στο εξής!
Αναλόγως και στην άλλοτε πλειοψηφία. Οι ίδιες πηγές αντιτείνουν ότι ο δήμαρχος γνώριζε σχετικά με την παρουσία της Αστυνομίας ενώ και η προειλημμένη απόφαση της παράταξης για την αναβολή της συζήτησης του θέματος λόγω των ελλείψεων του φακέλου αμφισβητείται, ισχυρισμός  που εφόσον επιβεβαιωθεί, ανατρέπει την εικόνα που δημιούργησε ο δήμαρχος με τις επίμαχες δηλώσεις του στο enimerosi.com.
Όσο για την «απειλητική» δήλωση Γεωργιάδη, πιθανότατα για νομοθετική άρση του προαπαιτούμενου δημοτικής απόφασης σε τέτοιες περιπτώσεις θα υποτιμούσε συνολικά τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκτίμηση στην οποία συμφωνούν τόσο ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας όσο και εκείνοι που αισθάνονται θιγμένοι από τη ρητορική του και τον τρόπο που αποφάσισε να χειριστεί το όλο θέμα στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.