Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επικίνδυνες μανούβρες λεωφορείων λόγω καθίζησης στο Γύρο Αχιλλείου

Γύρος Αχιλλείου
20 Ιουλίου 2016 / 10:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

προς τις Αρχές και τους υπεύθυνους του νησιού για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μιλώντας συγκεκριμένα για την καθίζηση του οδοστρώματος στον Γύρο Αχιλλείου. Το σωματείο εκδίδοντας ανακοίνωση, απευθυνόμενο προς κάθε υπεύθυνο, επισημαίνει τα εξής:
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε προκειμένου να προλάβουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο ανύποπτους επιβάτες και πολίτες. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στην Κέρκυρα με τα τουριστικά λεωφορεία.
Ένα ακόμη φαινόμενο καθίζησης οδοστρώματος έχει παρατηρηθεί στην περιοχή Κέρκυρας Γύρος Αχιλλείου στον οικισμό Γαστούρι, μετά το Μουσείο. Λόγω επικινδυνότητας του οδοστρώματος, η πρόσβαση για λεωφορεία είναι απολύτως ακατάλληλη κι επικίνδυνη διότι δεν μπορούν να περάσουν τα λεωφορεία με αποτέλεσμα να πρέπει να προβούν σε κίνηση οπισθοπορίας σε ακατάλληλο δρόμο με σταθμευμένα αυτοκίνητα για να μπορέσουν να φύγουν από το Μουσείο.
Τι θα συμβεί άραγε σε περίπτωση ατυχήματος ή φωτιάς; Πώς θα επιμεριστούν οι ευθύνες;
Δεν επιτρέπεται επ΄ ουδενί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα επιβατών στο βωμό του εσόδου από τον τουρισμό. Είναι αναγκαίο, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που αναφέρουμε παραπάνω, να παρέχεται αστυνόμευση στη συγκεκριμένη περιοχή. Ευελπιστούμε πως θα εισακουστούν οι εκκλήσεις μας καθώς η σοβαρότητα του ζητήματος είναι αναντίρρητη».