Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους Παξούς με σούπερ πούμα ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Παξοί
01 Ιανουαρίου 2020 / 13:30

«Μια τέτοια μέρα, η παρουσία μας στο Ιόνιο, στο πλευρό των 11 ακριτών πυροσβεστών μας, στέλνει και το μήνυμα της βαθιάς μας ευγνωμοσύνης για όλα όσα προσφέρουν οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Ελλάδα! Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε! Καλή χρονιά, με ασφάλεια, υγεία, τύχη και χαμόγελα!»

ΠΑΞΟΙ. Με ελικόπτερο σούπερ πούμα μετέβη σήμερα, Πρωτοχρονιά, στους Παξούς ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε μέσω social media:
«Μια τέτοια μέρα, η παρουσία μας στο Ιόνιο, στο πλευρό των 11 ακριτών πυροσβεστών μας, στέλνει και το μήνυμα της βαθιάς μας ευγνωμοσύνης για όλα όσα προσφέρουν οι γυναίκες και οι ανδρες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Ελλάδα! Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε! Καλή χρονιά, με ασφάλεια, υγεία, τύχη και χαμόγελα!»

Από σήμερα αναλαμβάνει ως αρμόδιος φορέας την χρήση του «νέου 112», η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πλέον τα κέντρα θα είναι σε πλήρη λειτουργία 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα.
Την πρώτη ημέρα ανάληψης της αρμοδιότητας του φορέα, στις 07.30 το πρωί, ο γγ μετέβη με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» της Πυροσβεστικής για συμβολικούς λόγους στους Παξούς που είναι στο πιο απομακρυσμένο δυτικό σημείο της Ελλάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει το 112, υπογράμμισε όμως ότι η χρήση του πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο και με νηφαλιότητα, καλώντας τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στο έργο της ΓΓΠΠ.

Οι νέες δυνατότητες και πώς λειτουργεί το 112

Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, οι πολίτες μπορούν να καλέσουν δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην ΕΕ, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορούν να λαμβάνουν προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.