Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικό ταξίδι του Γυμνασίου με Λ.Τ. Σκριπερού, στην Πολωνία

Γυμνάσιο Σκριπερού
16 Δεκεμβρίου 2019 / 08:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Tο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Σκριπερού, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus

«with children in the world of European values» πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι στο Zamosc της Πολωνίας, στο διάστημα από 18 μέχρι 22 Νοέμβρη. Στο πρόγραμμα εκτός της Πολωνίας και της χώρας μας (που εκπροσωπείται από το Γυμνάσιο με Λτ  Σκριπερού) συμμετέχει η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.
Οι μαθήτριες Μαριαλίνα Δούρα, Ενόη Κουσουνή Κούρκουλου, Μαριάντζελα Μαρτζούκου και Αθήνα Μουμούρη μαζί με τους συνοδούς καθηγητές Κωνσταντίνο Κωστάλη, Γιάννη Σπηλιόπουλο και Μιλτιάδη Δελάλη έζησαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία στην πανέμορφη αλλά και παγωμένη Πολωνία.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις μαθητών σχετικές με τις Ευρωπαϊκές αξίες και εφόδια που πρέπει να διαθέτουν οι μαθητές. Ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, αγάπη,  φιλία, ειρήνη ήταν μερικές από τις αξίες όπου τα παιδιά συμφώνησαν ότι πρέπει κάθε νέος να διαθέτει.
Στα πλαίσια του προγράμματος επισκεφτήκαμε την πανέμορφη Κρακοβία, το γραφικό Λουμπλιν και φυσικά την πόλη Ζαμοσκ που μας φιλοξένησε.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψή μας στα αλατωρυχεία Βιελιτσα αφού ως σύγχρονοι αλατωρύχοι.... ακολούθησαν την διαδρομή των εργατών όπως έκαναν  παλιά. Οι μαθητές της ομάδας επισκέφτηκαν επίσης μουσεία, πινακοθήκες αλλά χαραγμένη στη μνήμη τους με ανεξίτηλο μελάνι θα μείνει η επίσκεψη στο Άουσβιτς.
Σε ένα τέτοιο μέρος συνειδητοποιεί κανείς την σπουδαιότητα της ελευθερίας της ισότητας της αλληλεγγύης της αγάπης και των άλλων αξιών.
Η εβδομάδα ήταν κουραστική όμως η εμπειρία ήταν τόσο συγκλονιστική που έδιωξε από τα παιδιά κάθε ίχνος κούρασης και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους νέους τους φίλους στο Λαβερανο της Ιταλίας τον προσεχή Μάρτη.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.