Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθερος, δέκα χρόνια νωρίτερα, ο Καναδός που σκότωσε τον Γιώργο Γινάργυρο το 2015

Αποφυλάκιση
05 Nov 2019 / 11:13

Το 2015 στην Κέρκυρα, ο Καναδός μηχανόβιος γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τον Γιώργο Γινάργυρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής»,αν και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση, αποφυλακίστηκε ύστερα από τέσσερα

Ήταν ένα ζεστό βράδυ του Ιουνίου του 2015 στο Κοντόκαλι της Κέρκυρας. Στο χωριό γινόταν πανηγύρι και έτσι οι ντόπιοι υποδέχονταν στον τόπο τους κόσμο από όλο το νησί αλλά και τουρίστες. Ανάμεσα στους επισκέπτες ξεχώριζαν τρεις μηχανόβιοι με τατουάζ, μέλη του περιβόητου κλαμπ «Hells Angels», οι οποίοι πάρκαραν τις εντυπωσιακές -μεγάλου κυβισμού- μοτοσικλέτες τους έξω από ψητοπωλείο. Οι Καναδοί, με τα χαρακτηριστικά πέτσινα γιλέκα, μπήκαν στο κατάστημα και παρήγγειλαν φαγητό. Στη συνέχεια έκατσαν έξω από το μαγαζί και ο ένας από τους τρεις κάθισε πάνω στη μηχανή του 41χρονου Κερκυραίου Γιώργου Γινάργυρου.

Ο 41χρονος του είπε να μην περιεργάζεται τη μοτοσικλέτα του και να κάτσει σε άλλο σημείο. Τα αίματα γρήγορα άναψαν και οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Η συμπλοκή πήρε διαστάσεις όταν στον καβγά μπήκαν οι δύο φίλοι του Καναδού μηχανόβιου αλλά και οι θαμώνες του μαγαζιού που προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν για λίγο και όλα έδειχναν ότι το επεισόδιο είχε λήξει. Ενας από τους μηχανόβιους, ωστόσο, ο οποίος γνώριζε πολεμικές τέχνες, είχε διαφορετική άποψη. Περίμενε τον Γιώργο Γινάργυρο έξω από το ψητοπωλείο και όταν βρήκε την ευκαιρία άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Ενα από τα χτυπήματα ήταν δολοφονικό. Πέτυχε τον 41χρονο στον αριστερό κρόταφο και τον έριξε αναίσθητο στο έδαφος. Επικράτησε πανικός.

Ο τραυματίας αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα. Επειτα από 10 ημέρες, κατά τις οποίες οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε. Η γροθιά που είχε δεχτεί ήταν τόσο δυνατή που του προκάλεσε αιμάτωμα στο κεφάλι και εγκεφαλικό οίδημα. «Ο δολοφόνος του αδελφού μας δεν ήταν το μέλος της οργάνωσης Hells Angels που καθόταν στη μηχανή και στο οποίο απευθύνθηκε ο Γιώργος. Ηταν ο φίλος του, επίσης μέλος της οργάνωσης, που ήθελε να αναρριχηθεί στο κλαμπ με βίαιες ενέργειες. Προσπάθησε να πάρει τα παράσημα από την οργάνωση σκοτώνοντας τον αδελφό μας και οι Hells Angels τον επιβράβευσαν γι’ αυτό. Δεν ήταν ένα τυχαίο και απλό έγκλημα. Είναι ο τρόπος που λειτουργούν τα μέλη αυτής της λέσχης, τα οποία για να ανέβουν στην ιεραρχία πρέπει να εγκληματήσουν» λένε στο «Εθνος της Κυριακής» οι δύο αδελφές του θύματος, Εύη και Νάντια Γινάργυρου.

Ο 41χρονος Γιώργος είχε εργαστεί για 10 χρόνια στο εξωτερικό ως καπετάνιος σε ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Αγαπούσε την Κέρκυρα και επέλεξε να γυρίσει στο νησί του και να πιάσει δουλειά σε μια καναδική εταιρεία, που δραστηριοποιούνταν στην ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων. Ο 38χρονος σήμερα μηχανόβιος των Hells Angels καταδικάστηκε για τον θάνατο του Γιώργου Γινάργυρου σε 15 χρόνια φυλάκιση, ποινή που δεν μειώθηκε στο Εφετείο. Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά τη φυλάκισή του αφέθηκε ελεύθερος, γύρισε στην πατρίδα του στον Καναδά και πλέον κάνει καριέρα ως… tattoo artist. Το δημοφιλές κατάστημα, στο οποίο έπιασε δουλειά, βρίσκεται στην επαρχία Αλμπέρτα και τον διαφημίζει στο Facebook ως έναν καλλιτέχνη πολλά υποσχόμενο που περιμένει τους πελάτες για να αποδείξει την αξία του.

«Θα ανταμειφθεί από το κλαμπ»
«Οι Hells Angels πλήρωσαν τους καλύτερους και πιο γνωστούς δικηγόρους. Εμείς πώς να τα βάλουμε με αυτούς; Και βέβαια θεωρούμε ότι ο δράστης θα ανταμειφθεί από το κλαμπ για το γεγονός ότι δεν πρόδωσε τα μυστικά της οργάνωσης. Στο Διαδίκτυο έγραψε ότι ο ήλιος λάμπει ξανά για εκείνον. Για τον αδελφό μας, όμως, δεν λάμπει. Με τη μικρή ποινή που καταδίκασαν τον δράστη και με την αποφυλάκισή του σκότωσαν για δεύτερη φορά τον αδελφό μας» δηλώνουν η Νάντια και η Εύη Γινάργυρου. Ο μηχανόβιος διατηρεί προσωπικό προφίλ στο Facebook, όπου ανεβάζει φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει με το «χτισμένο» σώμα και τα τατουάζ του. Πώς, όμως, αποφυλακίστηκε τόσο γρήγορα; Οπως εξηγούν πηγές με γνώση της υπόθεσης, στις φυλακές Γρεβενών όπου κρατούνταν παρακολουθούσε εκπαιδευτικά προγράμματα και έκανε εργασίες, που του μείωσαν την ποινή, η οποία ούτως ή άλλως δεν θα ήταν στο σύνολό της εκτιτέα. Στη δίκη είχε υποστηρίξει ότι δεν χτύπησε το θύμα με σκοπό να το σκοτώσει.

Πηγή: Ethnos.gr