Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδρίασε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κερκύρας. Ποιοι ακούγονται για το ψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ
04 Ιουνίου 2019 / 08:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι καιροί ου μενετοί (μτφ. δεν μπορεί να περιμένουν) φαίνεται ότι σκέφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι το ευρύ, εκλογικό (;) σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Κέρκυρα, συνεδρίασε ευθύς αμέσως μετά τις επαναληπτικές εκλογές.

Έγινε αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και τέθησαν οι βάσεις για τη νέα προεκλογική καμπάνια ενόψει της αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. Ενδιαφέρον προκύπτει και από τα ονόματα που ακούγονται για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου Κερκύρας. 
Έτσι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εκτός των δυο βουλευτών Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδη, που θα είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι, ενδιαφέρον επιδεικνύεται και από τον Αλ. Μιχαλά, που τα πήγε καλά στις περιφερειακές εκλογές, και τον Γ. Κρητικό, σήμερα δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας με διακριτή δραστηριότητα στην Οργάνωση του κόμματος, της οποίας υπήρξε άλλωστε και συντονιστής και παραιτήθηκε με αφορμή τα γεγονότα στην Λευκίμμη για τα σκουπίδια.
Σε επικοινωνία του με το enimerosi.com, ο Γιάννης Κρητικός διέψευσε το δικό του ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι στα ψηφοδέλτια θα μετάσχει οπωσδήποτε και μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας ενώ στην τελική κατά τόπους μορφή τους θα παίξουν ρόλο και οι ποσοστώσεις για την συμμετοχή γυναικών υποψηφίων. Την Τρίτη πάντως αναμενόταν να συνέλθει με θέμα ακριβώς αυτό, τις επόμενες εθνικές εκλογές. Στην κάθε Οργάνωση θα κατατεθούν υποψηφιότητες και την τελική απόφαση θα πάρει η Εκλογική Επιτροπή.