Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfu Food & Wine Festival: Η καρδιά της Γαστρονομίας στο σταυροδρόμι της Μεσογείου

Corfu Food and Wine Festival
05 Μαΐου 2019 / 08:12

2ο Διεθνές Γαστρονομικό Φεστιβάλ 8-12 Μαΐου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κέρκυρα είναι μια μοναδική συνεύρεση διαφορετικών ανθρώπων από διαφορετικά μήκη και πλάτη, ανθρώπων που ίσως επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κέρκυρα, για να μην πούμε “πρώτη φορά σην Ελλάδα”. Όλοι τους όμως έχουν ένα κοινό δεσμό: την αφοσίωση τους στη γαστρονομία.
Δημοσιογράφοι, μπλόγγερς και ινφλουένσερς από την Χέραλντ του Μαϊάμι μέχρι την Ιζβέστια της Μόσχας, σεφ από τη Μορδοβία και το Ισραήλ ως το γειτονικό μας ιστορικό Ιταλικό Νότο και σχολεία μαγειρικής από τη Γαλλία και την Ιταλία θα ανταλλάσσουν για πέντε μέρες πληροφορίες, θα βγάζουν σέλφι και θα τσουγκρίζουν ποτήρια με κακοτρύγη μαζί με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Δήμων του Ταρν και της Μεσσίνα.



Αυτό το Φεστιβάλ που κατάφερε να “κλέψει τις εντυπώσεις” από την πρώτη κιόλας χρονιά, φέτος το αγκάλιασαν με την αιγίδα τους, εκτός από όλους σχεδόν τους τοπικούς φορείς, η κρατική ραδιοτηλεόραση, ο ΕΟΤ αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο μάλιστα θα εκπροσωπήσει η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη.
Αυτό το Φεστιβάλ εμπνέεται από τις μεγάλες διαδρομές της ανθρωπότητας: την αναζήτηση του εαυτού μας και της πατρίδας μας, την αναζήτηση της επιβίωσης και της συνέχισης και την αναζήτηση μιας ενωμένης Ευρώπης. Βαδίζει στα ίχνη του Οδυσσέα, του Καποδίστρια και των Εβραίων και καταλήγει στην Κέρκυρα, το σταυροδρόμι των πολιτισμών της Μεσογείου.