Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΜΕ και Πελάης στη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που διόρισε το Δικαστήριο

εργατικό κέντρο
05 Απριλίου 2019 / 11:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαθίσταται προσωρινή διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο ύστερα από την έκδοση προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με αυτήν οι πέντε στους εννιά συμβούλους ορίζονται από την ΔΑΣ (σ.σ. ΠΑΜΕ) και οι τέσσερις αποδίδονται στην απελθούσα διοίκηση Χαλικιόπουλου.

Η απόφαση προκλήθηκε ύστερα από προσφυγή και των δυο παρατάξεων στην διοίκηση εφόσον από τις 2 Απριλίου έληξε η θητεία της.
Η νέα διοίκηση που όρισε το δικαστήριο απαρτίζεται από τους Πελάη, Ανδριώτη, Μάζη Ελ., Γκράτσα Χρ. και Θεοφύλακτο Ν. (ΔΑΣ/ΠΑΜΕ) και τους Χαλικιόπουλο, Αργυρό, Ζήμο και Σκορδίλη. Η συγκρότησή της σε σώμα αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Ενημερωμένοι παρατηρητές του θέματος διευκρίνιζαν ότι το πότε και το πως θα οδηγηθεί το Εργατικό Κέντρο Κερκύρας σε συνέδριο και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας του διοίκησης, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις των δικαστηρίων στις προσφυγές που εκκρεμούν και αφορούν τόσο στην λήψη ασφαλιστικών μέτρων όσο και στην σύνθεση της συνέλευσης εφόσον η ανάδειξη κάποιων αντιπροσώπων αμφισβητείται.
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις οι εκλογές θα γίνουν μετά τις 13 Μαΐου, που αναμένεται να εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.