Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλεύχιμον: «Συνεχίζουμε! Εμείς με ό,τι έχουμε κι εσείς με ό,τι έχετε!»

Αλεύχιμον
26 Φεβρουαρίου 2019 / 14:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Είναι γνωστόν τοις πάσι πως στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν λογαριάζετε από νόμους κανενός είδους, μήτε περιβαλλοντολογικούς, μήτε οικονομικούς, δίκαιου ή ηθικού», αναφέρει η ανακοίνωση του

Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Αλεύχιμον" σχετικά με τα γεγονομότα που διαδραματίστηκαν χθες στην Νομαρχία και είχαν ώς αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Αυτά που βιώνουμε στην Κέρκυρα τα τελευταία έτη, δεν διαφέρουν με αυτά που βιώνουμε όλοι οι πολίτες του Ελλαδικού χώρου. Μια πολιτική αναλγησία γεμάτη διαφθορά που αποδυναμώνει ψυχικά και οικονομικά τους πολίτες ώστε αδύναμοι πλέον να μην μπορούμε να αντισταθούμε στην ιδεολογική τρομοκρατία! Να αποδεχτούμε τον ρόλο του αγέλαιου ποίμνιου, της άμορφης μάζας που ακολουθεί χωρίς αντιρρήσεις τον καθοδηγητή. Να παρακολουθούμε αμέτοχοι την επιτομή της ολοκληρωτικής πολιτικής που διδάσκει ότι η αυθεντία του ενός μπορεί να εξουδετερώνει τους πάντες και τα πάντα. Μια ενορχήστρωση πολιτικού λόγου στην οποία συμμετέχουν σύσσωμα τα πολιτικά στελέχη και τα “βοηθητικά εργαλεία αυτών” για να ενοχοποιήσουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, και πιο συγκεκριμένα να ενοχοποιήσουν αυτούς που την καταθέτουν εγγράφως και με ονοματεπώνυμο. Έτσι αντί επιχειρημάτων και αποδείξεων με χρήση των ένδικων μέσων, οι αιρετοί μας που απαιτούν σεβασμό όπως δηλώνουν, επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς προσπαθώντας να ενοχοποιήσουν , όχι στην πραγματικότητα αλλά στην κοινή αντίληψη, την αντίθετη άποψη και την όποια διεκδίκηση δικαίου για την κατοχύρωση της.

Έχετε δίκιο κυρία Πανδή! Αδιαμφισβήτητα είμαστε ανάξιοι να συντονίσουμε το δίκαιο που προσπαθεί να αναδυθεί. Αδυνατούμε να το βάλουμε σε καλούπια! Αυτές είναι τεχνικές που μόνο εσείς οι πολιτικοί κατέχετε.  Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συνδράμουμε  και να συμμετέχουμε όπως μπορούμε στην ανάδειξη του γιατί αυτό κρίνουμε ως ορθό και λογικό.  Ανάξιοι είναι όμως και αυτοί που έδωσαν εντολή να μπουν τα ΜΑΤ σε κλειστό χώρο για να πετύχουν την απομάκρυνση του κόσμου, απωθώντάς τον με τις ασπίδες. Ανάξιοι αυτοί που έδωσαν εντολή να χτυπηθούν άοπλοι στο κεφάλι και να χρησιμοποιήθουν χημικά μέσα, γνωστά ως “σπρέϋ πιπεριού” , αυτήν την κόκκινη-καφέ σκόνη που ανέβαινε προς τα πάνω δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ανάξιοι και τυχεροί που δεν είχαμε περισσότερους τραυματισμούς και τυχόν θύματα σε μια τέτοια χαοτική σκηνή σε έναν κλειστό χώρο γεμάτο σκάλες. Ποιοι θα ήταν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί σε ένα δραματικό ενδεχόμενο που δεν θα αφορούσε πεταμένα χαρτιά και σπασμένα γυαλιά ;  Για εσάς θα ήταν αυτός που σας παρεμποδίζει να δράτε ανεξέλεγκτα, ο σύλλογος Αλεύχιμον, για εμάς αυτός που έδωσε την εντολή για την καταστολή αυτής της μορφής.

Η έκδοση άδειας με τον τρόπο που έγινε αλλά και η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε δεν ήταν διόλου τυχαία. Συνδέεται άμεσα με την διάσπαση του δήμου και τα μελλοντικά σχέδια που θα πρέπει να ακούμε με ευλάβεια ως νέο χάρτη δράσης .  Είναι γνωστόν τοις πάσι πως στην Ελλάδα (οι πολιτικοί) δεν λογαριάζετε από διαδικασίες και νόμους κανενός είδους, μήτε περιβαλλοντολογικούς , μήτε οικονομικούς , δίκαιου ή  ηθικού. Δεν σας απασχολεί ή υγεία, αλλά η  “εξυπηρέτηση συμφερόντων” και  για τα επόμενα χρόνια το μόνο που θέλετε, γιατί μόνο αυτό μπορείτε, είναι να γεμίσετε μερικά χωράφια με δεματοποιημένα σύμμεικτα. Για τον λόγο αυτό καταγγέλουμε και κάθε υλική καταστροφή που γίνεται στις εγκαταστάσεις στα Μεσοράχια και όπου αλλού . Όχι μόνο αμαυρώνουν το δίκαιο μας, αλλά  δεν ωφελούν κανέναν και ιδίως τον σύλλογο, μήτε και παρεμποδίζουν τα απλά σχέδια σας για μία , δίχως στέγαστρο και δίχως μεμβράνη, αποθήκη σύμμεικτων δεμάτων επάνω σε έναν υδροφόρο ορίζοντα αλλά και επάνω σε αρχαία όπως μας υπενθύμισε και ο κύριος Περιφερειάρχης .

Δεν μπορούμε όμως ούτε να εκφράσουμε την λύπη μας , που στην Λευκίμμη έχετε ανακαλύψει το “γαλατικό χωριό” . Λυπούμεθα δε που η παραπάνω τοποθέτηση μας θα κάνει για πολλούς ως τίτλος σε άρθρο που θα αναμεταδώσει το παρών κείμενο ως μία συνέχεια στην εφαρμογή του σχεδίου της ιδεολογικής τρομοκρατίας .

Είναι  ξεκάθαρο για εμάς πως η μόνη μας επιλογή είναι να παραμείνουμε προσκείμενοι στα έγγραφα δικονομικά μέσα. Σε αιτήματα χορήγησης εγγράφων, εξώδικα, αναφορές , μηνύσεις, αγωγές, και όποιο άλλο μέσο μας παρέχει η δημοκρατία μας. Αυτά δηλαδή που ο κύριος περιφερειάρχης βαπτίζει στα μέσα ενημέρωσης ως απειλές! Επιθυμούμε δε η δήλωση αυτή να θεωρηθεί και ως ένα πρώιμο μήνυμα για την μελλοντική δημοτική αρχή. Αν το πολίτευμα μας και όσοι το αντιπροσωπεύουν το θεωρούν ως δημοκρατικό, καλούνται να κάνουν το ίδιο και να αποφύγουν κάθε μορφή, της πολυδιαφημιζόμενης πλέον, φασίζουσας συμπεριφοράς που αποτελεί την μαύρη κουκούλα για κάθε είδους παραβατικότητα.

Καταγγείλετε νόμιμα, εγκλήματα και αυτουργούς! Οι απλοί πολίτες πληρώνουμε και τα δικαστικά μέσα υπεράσπισης των ενεργειών σας!
Συνεχίζουμε ! Εμείς με ότι έχουμε και αντιστοίχως και εσείς με ότι έχετε».
Το Δ.Σ.