Πέμπτη 18.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση της Κιβωτού Κέρκυρας για την έξωσή τους από το ακίνητο του Δήμου

Κιβωτός Κέρκυρας
21 Φεβρουαρίου 2019 / 08:43
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι το μαγαζάκι της Κιβωτού Κέρκυρας έκλεισε. Το μαγαζάκι ήταν η κύρια και σταθερή πηγή εσόδων

της Κιβωτού Κέρκυρας.
Μας είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Κέρκυρας.
Πιστέψαμε, ότι παρεχωρήθει σαν αναγνώριση του έργου μας, που υποκαθιστά πλήρως το έργο που σύμφωνα με τον Νόμο είναι υποχρέωση του Δήμου. Η προστασία και φροντίδα των αδέσποτων. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς πιστεύετε ότι ο Δήμος Κέρκυρας
συνεισφέρει στα έξοδα της Κιβωτού, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αποφάσισαν λοιπόν να το ενοικιάσουν για το ποσό των 400 ευρώ.
Γελοίο ποσόν για τα έσοδα του δήμου, όπου έχει πολλαπλάσιες εισπράξεις από αντίστοιχα ακίνητα. Προσπαθήσαμε να τους μιλήσουμε, ικετεύσαμε, προτείναμε ακόμη να πληρώσουμε το ενοίκιο εμείς. Ανένδοτοι.
Μας έκοψαν το ηλεκτρικό καταδικάζοντας τις ηρωίδες εθελόντριες να «τουρτουρίζουν» τις κρύες μέρες του σκληρού χειμώνα και να μειωθούν οι ώρες εργασίας του καταστήματος λόγω σκότους.
Μετά απείλησαν με μήνυση και αγωγή για μεγάλη χρηματική αποζημίωση. Τελικά Νίκησαν.
Κλείνουμε και το σωματείο μας θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις παροχές μας.
Για επείγοντα παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Δήμο Κέρκυρας. Και κάτι ακόμα. Η ταμίας της Κιβωτού ηλικιωμένη κυρία που ακόμη και πάντα μάχεται, απευθύνθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, υπηρεσία υπεύθυνη για έκδοση άδειας κίνησης στο κέντρο της πόλης, πεζόδρομους, για να εξασφαλίσει άδεια οχήματος που θα μεταφέρει το περιεχόμενο του μαγαζιού σε αποθηκευτικό χώρο.
Αντιμετωπίσθηκε άθλια και ταλαιπωρήθηκε για ώρες μέχρι της εκδόσεως της αδείας.
Τελευταία ανακοίνωση αναφέρει ότι στις 20/02/19 προσήλθαμε στο κατάστημα για να συνεχίσουμε την μεταφορά των εμπορευμάτων. Βρήκαμε το κατάστημα να έχει σφραγιστεί με λουκέτο. Αναγκάστηκε ο πληρωμένος μεταφορέας να φύγει και να
αναβληθεί η μεταφορά μέχρι νεοτέρας...
Ο αριθμός λογαριασμού της Κιβωτού Κέρκυρας στην ALPHA BANK για καταθέσεις εσωτερικού 680002002014311 και για καταθέσεις από το εξωτερικό IBAN GR59 01406800680002002014311 παραμένει και κάθε κατάθεσής σας είναι ευπρόσδεκτη!
Μόλις μπορέσουμε να βρούμε νέο χώρο θα σας ενημερώσουμε.

Η απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών και υπεύθυνου δημοτικής περιουσίας Γιώργου Παντελιού
 

 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.