Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντάσεις στη γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Εργατικό κέντρο
29 Ιανουαρίου 2019 / 10:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εντάσεις σημειώθηκαν στην ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου το βράδυ της Δευτέρας.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν μέλη του Εργατικού μπήκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με το αιτιολογικό ότι η συμμετοχή των συνταξιούχων είναι παράνομη.

Σε δελτίο τύπου η Διοίκηση  του Εργατικού Κέντρου αναφέρει τα εξής: «Διαπιστωθείσας της απαρτίας, το σύνολο των 38 παρόντων αντιπροσώπων επί 85, υπερψήφισε ομόφωνα τόσο τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμού το 2018, όσο και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δράσης του 2019.

Οι συνθήκεςμέσα στις οποίες πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση ήταν, όπως αναμενόταν, εξαιρετικά αντίξοες και αντιδημοκρατικές αφού τάγμα του ΠΑΜΕ εισέβαλε στην αίθουσα την ώρα που η συνέλευση βρισκόταν σε εξέλιξη, με μοναδικό σκοπό τη διάλυσή της.

Μετά την αποχώρηση των ταξικών δυνάμεων εισβολής και προπηλάκισης, η Συνέλευση συνεχίστηκε κανονικά και αποφασίστηκαν ομόφωνα οι ημερομηνίες διεξαγωγής του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου. Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Σαββάτο, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για Εφορευτική  Επιτροπή και στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για  Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους.

Το Εργατικό Κέντρο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά να προστατεύει τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους με όλα τα μέσα που μας παρέχουν οι Νόμοι, χωρίς σημαιάκια, φανφάρες και ψεύτικα λόγια».