Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερη Κυριακή εθελοντικής εργασίας στο Ορφανοτροφείο

Όλοι μαζί για την Κέρκυρα
30 Μαΐου 2016 / 12:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου και εφόσον οι «βαριές» δουλειές είχαν τελειώσει, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά του Ορφανοτροφείου.

Την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαΐου μια μεγάλη ομάδα εθελοντών από διαφορετικούς κλάδους «έβαλε από ένα χεράκι» για τον καθαρισμό του Ορφανοτροφείου Κέρκυρας. Το προσωπικό γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ στο κατάστημα Κοντοκαλίου μαζί με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία « Όλοι Μαζί για την Κέρκυρα» και τη στήριξη του Δήμου Κέρκυρας συμμετείχαν στην Ημέρα Εθελοντισμού με τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του εξωτερικού χώρου, καθώς και το βάψιμο του κτιρίου του ορφανοτροφείου Κέρκυρας. Η ιδέα ανήκε στο προσωπικό του καταστήματος στο Κοντόκαλι, με υπεύθυνη της δράσης τη Μαρία Διονυσοπούλου. Την πρωτοβουλία αγκάλιασαν οι εθελοντές του Όλοι Μαζί για την Κέρκυρα, οι οποίοι έχουν ξαναμπεί φέτος σε έντονους ρυθμούς από τις αρχές Απριλίου. Στη δράση επίσης συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Νικολέτα Πανδή και Αλέκος Μιχαλάς, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο αντιδήμαρχος Αντρέας Σκούπουρας, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πρασίνου Γιώργος Ζάραγκας, η ΕΜΕΔ και η ΕΟΔ Κέρκυρας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι εργαζόμενοι του Ορφανοτροφείου. 
Η περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου και εφόσον οι «βαριές» δουλειές είχαν τελειώσει, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Όλοι όσοι συμμετείχαν στις εργασίες καθαρισμού, κατέφθασαν όχι με τις φόρμες εργασίας, αλλά με τα καθημερινά τους ρούχα για να δείξουν στα 14 παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα την αγάπη και τη ζεστασιά τους. Με κλόουν, παιχνίδια και μουσική γιόρτασαν μαζί με τα παιδιά και τους χάρισαν το καλό παράδειγμα της εθελοντικής προσφοράς.