Δευτέρα 23.12.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«ROBOGIRL»: Η πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τα παιδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής από την COSMOTE

ROBOGIRL
28 Δεκεμβρίου 2018 / 16:15

- Μία ομάδα, μία παρέα, μία απίθανη ιδέα! - Με αφετηρία τα παιδιά, η

COSMOTE επενδύει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους
 Την πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας ROBOGIRLγια την εκπαιδευτική ρομποτική και την εμπειρία των παιδιών που ασχολούνται με αυτή, παρουσιάζει η COSMOTE, που διαχρονικά στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας.
Μια οικογενειακή κωμωδία για τη δύναμη της ομάδας και τη δυνατότητα των παιδιών να πραγματοποιήσουν ακόμη και τις πιο απίθανες ιδέες, το "ROBOGIRL"είναι η ιστορία της Σοφίας, μίας νεαρής μαθήτριας, που αν και δεν έχει σχέση με τις θετικές επιστήμες, αποφασίζει να γραφτεί στο μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όταν κατά λάθος καταστρέφει το ρομπότ του αριστούχου αδερφού της.
Στόχος της Σοφίας είναι να ξαναφτιάξει το ρομπότ του αδελφού της πριν τα Χριστούγεννα, πουεκείνος θα επιστρέψει στο σπίτι από τις σπουδές του. Σε αυτή την προσπάθειά της, ανακαλύπτει καινούρια πράγματα για την ίδια καιτους φίλους της, για τις δυνατότητές της και για το πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει έχοντας θέληση και επιμονή.
Το «ROBOGIRL»προβάλλεται στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube. Επίσης, η ταινία μετά την προβολή της στην COSMOTETV, είναι διαθέσιμη και στην υπηρεσία COSMOTETVPLUS.
Το σενάριο του «ROBOGIRL»υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά («Υπέροχα Πλάσματα», «Μίλα μου Βρώμικα», «Από την Αρχή»), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαρδής Μαρινάκης («Το Μαύρο Λιβάδι», «Από την Αρχή»). Πρωταγωνιστούν η Σοφία Σιμονί, η ΜάγιαΠιπερά και ο Αστέρης Ριμαγμός.
 
Η COSMOTEστηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία πέντε χρόνια, ενισχύοντας δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα.
Τα παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική, χρησιμοποιούν συνδυαστικά την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία ρομποτικών κατασκευών. Με τον τρόπο αυτό, αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, βελτιώνουν την ομαδικότητά τους, αλλά και την ικανότητά τους να επιλύουν σύνθετα προβλήματα. 
 
Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης, WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, έχουν ξεπεράσει τις 12.000. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει στην ιστοσελίδα του WRO Hellas(www.wrohellas.gr) και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2019.
Περισσότερες πληροφορίες για την ταινίακαι τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικήςστο www.robogirl.gr