Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες συμβάσεις συντήρησης δρόμων και αντιπλημμυρικών έργων

Συντηρήσεις
24 Μαΐου 2016 / 17:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο συμβάσεις κατασκευής έργων υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για την σύμβαση κατασκευής του υποέργου “Συντήρηση οδικού δικτύου ΠΕ Κέρκυρας – Βόρειας Κέρκυρας”, προϋπολογισμού 392.981,33ευρώ και για τη σύμβαση κατασκευής του υποέργου “Επισκευή βλαβών σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας”, προϋπολογισμού 200.999,99 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

1. Το υποέργο “Συντήρηση οδικού δικτύου ΠΕ Κέρκυρας – Βόρειας Κέρκυρας” εντάσσεται στο έργο “Συντήρηση Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Μετά από την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπράτησης του εν λόγω έργου με τελικό προϋπολογισμό 392.981,33 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), και αφού είχαν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, αναδείχθηκε η ανάδοχος κοινοπραξία του έργου και υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Κέρκυρας.

Η ανάδοχος κοινοπραξία ανέλαβετη δέσμευση αποπεράτωσης του έργου εντός 8 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

2. Το υποέργο “Επισκευή βλαβών σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας” εντάσσεται στο έργο “Συντηρήσεις αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Μετά από την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπράτησης του εν λόγω έργου με τελικό προϋπολογισμό 200.999,99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), και αφού είχαν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου και υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις βλάβες που διαπιστώθηκαν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο ανάδοχος ανέλαβετη δέσμευση αποπεράτωσης του έργου εντός 8 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.