Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους εργαζομένους στα κοινωφελή προγράμματα

Εργατικό Κέντρο
18 Μαΐου 2016 / 17:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στηρίζει τις διεκδικήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και ζητάει από όλους τους Κερκυραίους πολίτες να δώσουν το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας των συναδέλφων, την Παρασκευή 20 Μαΐου, 10 – 11 το πρωί μπροστά στο κτήριο της παλιάς Νομαρχίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου «Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι είναι κυρίως άτομα που αντιμετώπιζαν τον βραχνά της μακροχρόνιας ανεργίας, ΑμΕΑ ή μέλη μονογονεϊκών οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η παράταση των προγραμμάτων τους κατά τρεις μήνες θα αποτελέσει μία μικρή αλλά πολύτιμη οικονομική ανάσα για αυτούς, πάνω από όλα, όμως, θα τους δώσει το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργίας μετά τη λήξη της σύμβασης.
Συν τοις άλλοις, η σημαντικότητα της επιμήκυνσης των συμβάσεων επιβάλλεται κι από τις ιδιαίτερης σημασίας θέσεις εργασίας που οι συνάδελφοι έχουν αναλάβει στις Περιφέρειες και στα Υπουργεία που εργάζονται, η κατάργηση των οποίων, θα εμποδίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων, δεδομένου ότι και οι νέες συμβάσεις του 2016 θα καθυστερήσουν περισσότερο.
Περισσότερο από κάθε τι άλλο, όμως, θα πρέπει να αναλογιστούν οι κυβερνώντες τα τραγικά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα και την επισφάλεια την οποία βιώνουν ακόμα και αυτοί που εργάζονται. Η επιστροφή στην ανεργία αποτελεί εφιάλτη για κάθε έναν από εμάς, πόσω μάλλον για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως περισσότερα ανθρώπινα προβλήματα».