Παρασκευή 22.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες εργασίας στη Λευκίμμη, λένε οι αστυνομικοί

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
13 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:07

Οι συνδικαλιστές απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία, ζητώντας αυτοψία από ελεγκτές περιβάλλοντος

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τριτοκοσμικές» χαρακτήρισαν τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών στην Λευκίμμη οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών τους ενώσεων που επισκέφθηκαν χθες την Κέρκυρα. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) Ιωάννης Κατσιαμάκας, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Κέρκυρας Μάνθο Γιαννούλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Νίκο Μποζίκη,  συναντήθηκαν με τη φυσική ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, την αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή¸ τον αντιδήμαρχο Γ. Παντελιό καθώς και το Εμπορικό Επιμελητήριο. 
Σταθερά επαναλαμβάνονταν σε όλες τις συναντήσεις τα εργασιακά προβλήματα των αστυνομικών στη Λευκίμμη, οι ανθυγιεινές συνθήκες και τα ωράρια, καθώς επίσης και ότι δεν διαφαίνεται ομαλοποίηση της κατάστασης. Μάλιστα οι συνδικαλιστές απευθύνθηκαν και στην Εισαγγελία, ζητώντας αυτοψία από ελεγκτές περιβάλλοντος.    
 
Η συνάντηση με το Αλεύχιμον
 
Η «εκρηκτική» ατμόσφαιρα ανάμεσα σε αστυνομικούς και κατοίκους του Νότου, συζητήθηκε επί μακρόν με δύο εκπροσώπους του Αλεύχιμου, τον πρόεδρο Σπύρο Πανδή και την ταμία Ελένη Μοναστηριώτη, ψάχνοντας την ...χρυσή τομή, τουλάχιστον στους όρους της συνύπαρξής τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.  
Οι πρόεδροι των δυο συνδικαλιστικών ενώσεων, σε συνέντευξη τύπου έδωσαν έμφαση στο ζήτημα της περιφρούρησης των κινητοποιήσεων της Λευκίμμης, για την οποίαν , όπως είπαν, έχει την απόλυτη ευθύνη το δ.σ. του Συλλόγου που το διοργανώνει. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, «το τονίσαμε αυτό στη συζήτησή μας με το Αλεύχιμον. Η Δημοκρατία ξέρετε έχει κανόνες. Να κάνεις ένα συλλαλητήριο ειρηνικά, έχεις κάθε δικαίωμα, να μπαίνεις όμως σε καταστάσεις έκνομες, κάνεις κακό στο σκοπό σου. Η αστυνομία έχει την υποχρέωση να διαφυλάσσει την τάξη. Αν δεν μπορείς να διαφυλάξεις τον κόσμο, τότε δεν πρέπει να κάνεις συλλαλητήριο».