Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απίστευτο: Ξανά χωρίς φανάρια ο κόμβος στο Κοντόκαλι!

Κομβος
28 Μαΐου 2018 / 07:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Λίγες μέρες λειτούργησαν και ξαναχάλασαν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο του Κοντοκαλιού είναι και πάλι χαλασμένοι. Σε ρεπορτάζ της, η "Ενημέρωση" πριν από ένα μήνα ακριβώς, είχε επισημάνει την επικινδυνότητα του σημείου, που χωρίς τους σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία, αποτελεί καρμανιόλα για πεζούς και οδηγούς.
Αφού "έσβησαν" λίγο μετά το Πάσχα, αφήνοντας στην τύχη του το πολυσύχναστο σημείο, οι φωτεινοί σηματοδότες ξαναλειτούργησαν περίπου 15 μέρες μέσα στο Μάϊο. Εδώ και δύο μέρες πάντως είναι και πάλι εκτός λειτουργίας.
Μόνο που τώρα πια η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο στην Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας που είναι η κεντρική οδική αρτηρία προς και από το Βορρά, όσο και στις κατευθύνσεις που οδηγούν στο Κοντόκαλι και την Μαρίνα Γουβιών. Έτσι οι οδηγοί και ειδικά οι ξένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την περιοχή, κάνουν τυχαίους ελιγμούς και επικίνδυνες αναστροφές και ... ο θεός βοηθός.

Μαύρο σκοτάδι

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη το βράδυ, αφού ούτε ο οδικός φωτισμός λειτουργεί και ο κόμβος βυθίζεται στο απόλυτο σκοτάδι. Πεζοί, αυτοκίνητα, λεωφορεία, μηχανές, "γουρούνες", ποδήλατα, κινούνται προς κάθε κατεύθυνση. Χωρίς φανάρια, χωρίς φώτα, χωρίς ορατότητα, ούτε καν έναν τροχονόμο... 
Μόνο ο "Άγιος", αλλά κι αυτός, τι να πρωτοκάνει ;           
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.