Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εικόνες από την καταστροφή στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Εμπρησμός
07 Μαΐου 2018 / 11:45

Φωτορεπορτάζ από τις καμένες και βανδαλισμένες εγκαταστάσεις

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Εικόνες καταστροφής μηχανημάτων και εξοπλισμού κατέγραψε ο φακός του enimerosi.com.
Η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οφείλεται με  βεβαιότητα σε εμπρησμό.
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε ειδοποίησε η Αστυνομία. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ. Νικολούζο η εγκατάσταση φυλάσσεται από εταιρεία φύλαξης, οι άνθρωποι της οποίας δεν αντιλήφθηκαν τις κινήσεις των εμπρηστών.
Τα κτήρια που καταστράφηκαν στέγαζαν τον εξοπλισμό, κονσόλες, δίκτυα, γεννήτριες της εγκατάστασης.




Σε ανακοίνωσή του μετά τη γνωστοποίηση του θέματος ο Δήμος Κέρκυρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα, ποινικά κολάσιμη πράξη, που προστίθεται σε σειρά ανάλογων προηγούμενων ενεργειών και στόχο έχει να θέσει πρόσθετα εμπόδια στη – μείζονα για την Κέρκυρα – υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων και να θέσει ολόκληρο το νησί σε κατάσταση καταστροφικής ομηρίας.
Είναι τραγικό, σε ένα πολιτισμένο τόπο,  που οφείλει  να λειτουργεί  σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου,  να υπάρχει ένας θύλακας αυτοδικίας που λειτουργεί ανεξάρτητος από τα όργανα και τους νόμους της Πολιτείας. Καταδικάζουμε αυτή τη νέα προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων με απρόβλεπτες για τον τόπο συνέπειες.
Ο Δήμος της Κέρκυρας θα προχωρήσει, με όλα  τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του, στην αναζήτηση των υπευθύνων. Θα καταθέσει άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου και θα απαιτήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου κι αν ανήκουν. Θα ζητήσει δε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών.
Ταυτόχρονα, μετά την αξιολόγηση των ζημιών, θα προχωρήσει στις  απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΥ».


Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ