Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα το παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα απορρίμματα

απορρίμματα
09 Μαρτίου 2018 / 08:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με στόχο τη διεκδίκηση της επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων και την ενεργοποίηση ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού

η Πρωτοβουλία Λαϊκών Φορέων καλεί σε παγκερκυραικό συλλαλητήριο. Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Εξωραϊστικός Τεμπλονίου, η Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης - Αλεύχιμον, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία, η Ένωση Γονέων και πολλές άλλες συλλογικότητες και κινήματα.

Το παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Π.Ε Κέρκυρας (Νομαρχία), την Παρασκευή 9 Μάρτη στις 6 το απόγευμα 
με το ακόλουθο πλαίσιο αιτημάτων:
- Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.
- Αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού
- Να αναθέσουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο την μελέτη νέας χωροθέτησης της εγκατάστασης της ολοκληρωμένης διαχείρισης (εργοστάσιο-ΧΥΤΥ- ανακύκλωση)
- Να διαθέσουν όλα τα απαραίτητα υλικά και να ενεργοποιήσουν με ενημέρωση και κίνητρα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να εξοικονομηθεί ανακυκλώσιμη ύλη.
- Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στην διαχείριση απορριμμάτων με σταθερή εργασία, τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας-επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών
- Να κλείσουν, να αποκαταστήσουν τον ΧΥΤΑ Τεμπλονιού και να αποκλείσουν την λειτουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
- Έως την κατασκευή του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ να μεταφερθούν τα υπόλοιπα, από την ανακύκλωση απορρίμματα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους σε νόμιμο αποδέκτη.
- Να απαγορευτεί η συμμετοχή των ιδιωτών από όλα τα στάδια (συλλογή, μεταφορά, ανακύκλωση) της  διαχείρισης  των απορριμμάτων.
- Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.
- Άμεση απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους για το κατάντημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.