Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την επιτροπή αγώνα Μέσης Κέρκυρας καλεί ο Δήμαρχος για ενημέρωση

σκουπίδια
02 Μαρτίου 2018 / 11:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σκοπό να ενημερώσει για τα όσα διημείφθησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών

θα συναντήσει σήμερα ο Δήμαρχος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που έχουν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κώστα Νικολούζου στο enimerosi.com. Με δεδομένη την απάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος θα συζητήσει με τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης ολοκλήρωσης από τον δήμο όλων των αναγκαίων έργων για τη διαχείριση των αποβλήτων εντός του νησιού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, που θα κλείνει οριστικά την πόρτα σε καταστάσεις με σκουπίδια στους δρόμους και κοινωνικές εντάσεις.
Αυτός ο οδικός χάρτης προβλέπει 
- την αρωγή των συναρμόδιων υπουργείων ως προς τα ζητήματα της χρηματοδότησης και των αδειοδοτήσεων αλλά και τον αυστηρός έλεγχος για την τήρηση των συμφωνηθέντων και την υλοποίηση των έργων
 - την επίσπευση της αδειοδότησης του ΧΥΤ για επεξεργασμένα υπολείμματα στη Λευκίμμη, ταυτόχρονα με τον προσδιορισμό ενός σαφούς οδικού χάρτη σταδιακής μείωσης έως και παύσης χρήσης της εγκατάστασης, τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.  
 
Το νέο μοντέλο οφείλει να διασφαλίζει την ανακύκλωση και να εξασφαλίσει μακροχρόνια λύση στη διαχείριση αποβλήτων στην Κέρκυρα.