Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 5ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης & Μάρκετινγκ Τόπων

Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων
16 Φεβρουαρίου 2018 / 10:03

Θα διεξαχθεί στη Κέρκυρα από τη Δευτέρα 16 μέχρι την Πέμπτη 19 Απριλίου στο ξενοδοχείο Mon Repos Palace.

Το Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων διεξάγεται ετησίως από το 2014. Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Τόπων (Institute of Place Management) του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (Manchester Metropolitan University), υπό την προεδρία της Δρ Χέδερ Σκίννερ, η οποία κατοικεί μόνιμα στην Κέρκυρα από το 2013. Το Συμπόσιο προσφέρει τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, δημόσιους φορείς και τοπικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν ενεργά σε ζητήματα σχεδιασμού, διαχείρισης και μάρκετινγκ τόπων.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, το 2017 οργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση με προσκεκλημένους μέλη των τοπικών, κυρίως τουριστικών επιχειρήσεων, όπου παρουσιάστηκαν αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και συζητήθηκε ο αντίκτυπος των ερευνών αυτών στην προώθηση και ενδυνάμωση του νησιού. Το Ινστιτούτο σκοπεύει να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια, καλλιεργώντας στενές σχέσεις με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και ενθαρρύνοντας τους συνέδρους να διαδώσουν την πρακτική εφαρμογή των ερευνών τους στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και λοιπούς φορείς.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής οι διοργανωτές ενδιαφέρονται να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας και με το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού (Rebranding Corfu) που διεξήχθη από τις 17-19 Νοεμβρίου 2017.

Λίγα λόγια για το Συμπόσιο

Το Συμπόσιο έχει διεθνή χαρακτήρα. Το 2017, το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλάμβανε Κεντρικές Ομιλίες ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του χώρου από τρεις χώρες. Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος, καλωσόρισε 50 συμμετέχοντες, οι οποίοι παρουσίασαν 35 άρθρα από 58 συνολικά συγγραφείς, εκπροσωπώντας 33 διαφορετικά ιδρύματα και οργανισμούς από 21 χώρες. Συγκεκριμένα, εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμπόσιο συμμετείχαν ιδρύματα και οργανισμοί από την Αυστραλία, την Αλβανία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, και το Μαρόκο.

Το 5ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων θα επικεντρωθεί στο θέμα: “Τόπος και νέες κατευθύνσεις: Ουτοπικές ή Δυστοπικές Προοπτικές;”. Θα συζητηθούν έρευνες και απόψεις σχετικά με την Έξυπνη και Χωρίς Aποκλεισμούς Aνάπτυξη (Smart Growth and Inclusive Growth), την αποανάπτυξη (degrowth), την αποκέντρωση, την αναζωογόνηση τόπων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή τόπων (placemaking), το branding τόπων (place branding), και το μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών, καθώς και άλλα θέματα σχετικού περιεχομένου.