Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

10η Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών

Χορωδιακό Φεστιβάλ
08 Φεβρουαρίου 2018 / 11:47

ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Από Σουφλί έως Ρόδο και από Κέρκυρα έως Χίο και Ηράκλειο Κρήτης, από Καλαμάτα έως Νις της Σερβίας και Νάπολη Ιταλίας συμμετέχουν αξιόλογα σχολικά μουσικά σύνολα στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στον κόσμο και ένα από τα εγκυρότερα παγκοσμίως.

Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον μέχρι σήμερα των σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να λάβουν μέρος στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, εκκλησιαστικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος. Σημαντική είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό, αφού έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή Χορωδιακά και Οργανικά Σύνολα από την Ιταλία και τη Σερβία.
Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό Φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο φιλοξενεί πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές - χορωδούς - μουσικούς!!!
Η πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Μάρτιο, και αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος. Υλοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Και φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. 
Κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, Καθηγητής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ο Συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τέως Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μεγάρου Μουσικής, τέως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Ομότιμος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου, ο Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος και πολλοί άλλοι θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, οι οποίοι με τις χρήσιμες συμβουλευτικές - επιμορφωτικές παρεμβάσεις τους προς τους μαθητές - Χορωδούς και τους καθηγητές μουσικής, δίνουν το στίγμα της παιδευτικής αξίας της όλης συμμετοχής και διαδικασίας.
Την 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα παρουσιάσει για ακόμη μία φορά ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας που και με τις εξαιρετικές οπτικές του παρεμβάσεις, εκτός από τον λόγο, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.