Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλ. Γονέων και Κηδεμόνων Κοντοκαλίου: Κατεπείγον ζήτημα η ένταξη της ανέγερσης Σχολικού Κέντρου στο ΣΔΙΤ

ΣΔΙΤ
05 Φεβρουαρίου 2018 / 14:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωση του ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Κοντοκαλίου τόνισε την αναγκαιότητα για επιτάχυνση της νόμιμης διαδικασίας εξασφάλισης πρόσβασης στο δημοτικό οικόπεδο της «Πύλας» καθώς και απαραίτητη την έκδοση οικοδομικής άδειας Σχολικού Κέντρου στο δημοτικό οικόπεδο της «Πύλας», ενώ χαρακτήρισε κατεπείγον ζήτημα την ένταξη της ανέγερσης Σχολικού Κέντρου στο ΣΔΙΤ.

Η ανακοίνωση

Ο Σύλλογός μας, έμπρακτα, εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδείξει τους αγώνες του για τις βέλτιστες συνθήκες μόρφωσης των παιδιών του τόπου μας.
Ειδικά, κατόπιν της ενημέρωσής μας, προ 10ημέρου,  από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κο Γουλή  και της δημοσιοποίησης των παραμέτρων στα Μ.Μ.Ε., για το κατεπείγον ζήτημα ένταξης της ανέγερσης Σχολικού Κέντρου στην Πύλα, σε πρωτόκολλο χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση  και κάθε υπεύθυνο, δημόσιο πρόσωπο ή ιδιώτη, ότι:

Θεωρούμε μονόδρομο τη διασφάλιση, πάση θυσία και  με κάθε μέσο, όλων των προϋποθέσεων για ένταξη του έργου. Δεν μπορεί η περιοχή να χάσει και αυτήν την ιστορική ευκαιρία.

Επιθυμούμε επιτάχυνση της νόμιμης διαδικασίας εξασφάλισης πρόσβασης στο δημοτικό οικόπεδο της «Πύλας». Θεωρούμε την έκδοση οικοδομικής άδειας Σχολικού Κέντρου στο δημοτικό οικόπεδο της «Πύλας» απαραίτητη και οφειλόμενη σε μια περιοχή που δεκαετίες περιμένει ένα αξιοπρεπές σχολείο. Τα παιδιά του σχολείου μας αυξάνονται συνεχώς (ήδη μόνο στο Κοντόκαλι φοιτούν 150 παιδιά στο δημοτικό & 40 στο νηπιαγωγείο). Δεν μπορούν να στοιβάζονται σε πρώην αποθήκες ή βοηθητικούς χώρους.

Κάθε υπεύθυνος, δημόσιο πρόσωπο ή ιδιώτης, από όποια θέση,  πρέπει να συμβάλει προς την εξεύρεση άμεσης λύσης. Με καταγωγή από την περιοχή ή όχι, καθένας που σχετίστηκε με την Παιδεία και την περιοχή θα είναι υπόλογος αν και αυτή τη φορά μείνουμε στο μηδέν, μετά από δεκαετίες πισωγυρισμάτων και ενώ έχουμε φτάσει τόσο κοντά στην πραγματοποίηση του αυτονόητου. Ενός αξιοπρεπούς σχολείου για τα παιδιά του τόπου μας.
Η πίστη μας, καθώς και οι ενέργειές μας, εξαρτώνται από το ενδιαφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών, που είναι η πραγματική επένδυση για κάθε Κοινωνία.
Μετά τιμής,

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου