Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήθελε να κάνει πεζοπορία και έζησε περιπέτεια

πεζοπορία
29 Οκτωβρίου 2017 / 06:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το δρόμο της έχασε 30χρονη με καταγωγή από την Κορέα, που ξεκίνησε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου το απόγευμα πεζοπορία στην περιοχή των Μπενιτσών.

Δεν κατάφερε να βρει το δρόμο της άμεσα και έπεσε το σκοτάδι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Π.Υ. η 30χρονη στην προσπάθειά της να βρει το δρόμο για την έξοδο από την περιπέτεια που είχε ξεκινήσει γι' αυτήν, τραυματίστηκε στα πόδια. 
Ως τελευταία λύση, σκέφτηκε να τηλεφωνήσει σε κάποιον. Διαπίστωσε όμως, ότι δεν υπήρχε σήμα, Έτσι, κάλεσε την γραμμή έκτακτης ανάγκης και από εκεί κλήθηκε η Πυροσβεστική. 
Από εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, δεν πέρασε πολύ ώρα (πέρα από την εύλογη μέχρι να τη βρουν οι άνδρες του Σώματος) και να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης: 
Με επιτυχία έληξε η επιχείρηση έρευνας στην οποία συμμετείχαν μέλη του παραρτήματος Κέρκυρας της ΕΟΔ, συνδράμοντας το έργο της Π.Υ, αφού βρέθηκε το αγνοούμενο άτομο που είχε χαθεί σε μονοπάτι μεταξύ Σταυρού και Μπενιτσών.
Ανταποκρινόμενα σε κλήση της Π.Υ., 4 μέλη του παραρτήματος μεταξύ των οποίων και γιατρός, ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό καθώς έπεφτε η θερμοκρασία και το εύρος της περιοχής που έπρεπε να ερευνηθεί ήταν αρκετά μεγάλο και δυσπρόσιτο.
Η αγνοουμένη που ήταν Κορεατικής καταγωγής , ξεκίνησε για πεζοπορία , έχασε το δρόμο της μόλις σκοτείνιασε και τραυματίστηκε ελαφρά .
Για προληπτικούς λόγους μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.