Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αντιδήμαρχος Οθωνών απαντά για το επίπεδο ετοιμότητας του νησιού

Αντιδήμαρχος Οθωνών
09 Οκτωβρίου 2017 / 12:20

ΟΘΩΝΟΙ. Το συμβάν της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στους Οθωνούς, την ώρα που διεξαγόταν εκεί το Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών σχολίασε ο αντιδήμαρχος Οθωνών Θεόδωρος Λουκανάρης

με αφορμή μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Fb, ο Γιάννης Κατέχης ως εκπρόσωπος του Κινήματος Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Οθωνών (ΚΙΠΠΚΟ).

Ο αντιδήμαρχος Οθωνών Θεόδωρος Λουκανάρης, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στο Συνέδριο Μικρών Νησιών λόγω υποχρεώσεων, τονίζει στο σχόλιό του ότι «στα πυροσβεστικά οχήματα είχε γίνει γενικός έλεγχος και επισκευή και όποιο πρόβλημα κι αν παρουσιάστηκε ήταν τυχαίο, καθώς πολλές φορές έχουν δοκιμαστεί από τον πρόεδρο της κοινότητας.

Σχετικά με το θέμα των αντιπυρικών ζωνών, διευκρινίζει ότι είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί και αφορά καθαρά δασικές εκτάσεις, χρειάζεται ειδικές μελέτες από το δασαρχείο και εκφράζει ανησυχία για το ότι μπορεί στο τέλος λόγω προδιαγραφών να χαλάσουν την ομορφιά του τοπίου». Όσον αφορά στην άντληση του νερού από τη γεώτρηση, ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και συνεχίζει: «Η προσπάθεια άσχετων να επωμιστουν τα εύσημα δείχνει έλλειψη ικανοτήτων και προσπάθεια προσωπικής προβολής και μόνο. Δεν αρέσει βλέπετε οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής να πιάνουν τόπο. 

Απορίας άξιο είναι γιατί κανείς δεν ασχολείται με το λιμάνι και τη συγκοινωνία και με όποιες βελτιώσεις ή αλλαγές προσπαθεί η δημοτική αρχή να κάνει με σκοπό την βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω δημόσια, γιατί είμαι κι εγώ αγανακτισμένος από την κακόβουλη και με έλλειψη αλήθειας πληροφόρηση της συγκεκριμένης ανάρτησης»